EUR: 317,11 Ft
CHF: 279,26 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Drágakövek hullanak az égből Hawaiin

A Hawaiin kitört vulkán hetek óta lövi a lávát a levegőbe, most azonban az izzó anyagnál sokkal értékesebb kövek hullanak az égből. Nagyon jól járhatnak a helyiek, ugyanis az apró, zöld olivinkristályok drágakőváltozatáról, a peridotról van szó, amelynek bizonyos fajtái igazi ritkaságnak számítanak. Az olivin gyakran előfordul a hawaii vulkánok lávájában, ami ha kikristályosodik, megtörténhet a csoda, és zöld drágakövek potyoghatnak az égből.

Fotó: Twitter

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta: gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott.

  • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.