EUR: 323,27 Ft
CHF: 277,38 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

Drágakövek hullanak az égből Hawaiin

A Hawaiin kitört vulkán hetek óta lövi a lávát a levegőbe, most azonban az izzó anyagnál sokkal értékesebb kövek hullanak az égből. Nagyon jól járhatnak a helyiek, ugyanis az apró, zöld olivinkristályok drágakőváltozatáról, a peridotról van szó, amelynek bizonyos fajtái igazi ritkaságnak számítanak. Az olivin gyakran előfordul a hawaii vulkánok lávájában, ami ha kikristályosodik, megtörténhet a csoda, és zöld drágakövek potyoghatnak az égből.

Fotó: Twitter

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött – jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.

 • Zuhanórepülésben a Netflix

  Zuhanórepülésben a Netflix

  Miután a vártnál kevésbé nőtt a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató felhasználóinak száma a második negyedévben, zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén.

 • Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Ne hagyjuk, hogy országaink viszonya az amerikai vizsgálatok foglya legyen – mondta a többi között Vlagyimir Putyin orosz elnök a Fox televíziónak a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozója után, még Helsinkiben adott, az Egyesült Államokban hétfőn elhangzott interjújában.