2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb XVI.kerület

Dupla bronzérem az Ikarustól

Bronzérmet szerzett kerületünk csapata, az Ikarus a Budapest I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Ráadásul a felnőttek teljesítményét a gyerekek is megirigyelték, hiszen a 14 éven aluliakból álló csapat szintén a harmadik helyet szerezte meg.

A felnőttek kihozták magukból a maximumot (Fotó. Ikarus BSE facebook)

A felnőttek lényegében kihozták magukból a maximumot, hiszen míg a bajnokság győztese, a korábban az NB I-ben is szereplő REAC 21, addig a második helyen végző, szintén NB I-es játékosokkal felálló Újpest második csapata 11 pont előnnyel végzett kerületünk csapata előtt.
Az Ikarus teljesítménye megsüvegelendő, 30 meccsükből tizennyolcat megnyertek, és hat döntetlen mellett csupán hat meccset veszítettek el.

Szintén a harmadik helyen végzett az Ikarus U14-es csapata, és bár Csikós Norbert edző szerint volt esély a bajnoki címre, ezt az eredményt is sikerként könyvelik el.


Bár a gyerekeknek volt esélyük a bajnoki címre, sikerként értékelik a harmadik helyet is (Fotó. Ikarus BSE facebook)

– A Budapest Bajnokságba nevezett csapatunkkal az elsődleges cél a kevés játéklehetőséget kapó labdarúgók versenyeztetése volt – mondta az edző a klub weblapjának adott interjúban. – Az őszi szezon nem indult túl jól, az első fordulóból elhalasztott mérkőzés után rögtön a tabella második helyén végző SZAC csapatához látogattunk, ahol vereséggel kezdtük a bajnokságot. Ezután egyre jobban magunkra találtunk, egybeforrott a csapat, és Karácsonyi Márk személyében egy „gólvágó” is erősítette gárdánkat.

Csikós Norbert szerint a szezonzáró mérkőzésre elfogytak, aminek vereség lett a vége. Így az őszt a második helyen zárták, 8 győzelemmel és 2 vereséggel a hátuk mögött, versenyben maradva a bajnoki címért.


– Tavasszal a viszontagságos időjárás nehezítette a dolgunkat, pár mérkőzésünk elmaradt, ennek ellenére egy ideig átvettük a vezetést a tabellán. Sajnos ezután olyan sérülés- és betegséghullám sújtotta a csapatunkat, amelyet nehezen tudtunk kiheverni. Egészen a 17. fordulóig vezettük a tabellát, akkor azonban becsúszott egy döntetlen, majd egy vereség, aminek következtében visszacsúsztunk a harmadik helyre. Az utolsó előtti fordulóban beleszaladtunk egy nagy vereségbe, ami végleg szertefoszlatta bajnoki álmainkat. Összességében elmondható, hogy a csapat várakozáson felül szerepelt, és ha nem dőlnek ki meghatározó játékosok, akkor a bajnoki cím is elérhető lett volna. Mivel a futballban nincsen „ha”, ezért örülünk a bronzéremnek!

Kapcsolódó Cikkek