2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy igazi példakép jelenlétében úszhattak

Negyedik alkalommal rendezték meg a Gyurta Dániel Úszógálát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. Az általános és középiskolás kategóriákban meghirdetett megmérettetésen minden intézmény képviseltette magát, így 11 pályán közel 400 diák versenyzett.

A diákoknak nem az 50 méteres távon kellett úszniuk, hanem a medencén keresztbe kellett a 20 méteres távot teljesíteniük. A nyitóünnepségen, a Szent István Általános Iskola által szervezett eseményen Walterné Böngyik Terézia, az iskola vezetője, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Bán Sándor úszóedző mondott beszédet.


Az első 200 métert Gyurta Dániel tiszteletére mellúszásban teljesítették a fiatalok

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó kifejtette, hogy mindig nagy örömmel jön Hódmezővásárhelyre és a Gyarmati Dezső Sportuszodába. „Nagyon közel áll a szívemhez ez a város, és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a rólam elnevezett versenyt itt szervezik. Amit én a várostól és az uszodától kaptam 20 év alatt, igyekszem meghálálni, ezért nem csak most, a jövőben is itt leszek” – fogalmazott Gyurta. Hozzátette: a foci-vb-t is Hódmezővásárhelyen szeretné követni, hiszen nemcsak edzeni jár ide, de sok barátja is van Vásárhelyen.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola igazgatója

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.