2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy igazi példakép jelenlétében úszhattak

Negyedik alkalommal rendezték meg a Gyurta Dániel Úszógálát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. Az általános és középiskolás kategóriákban meghirdetett megmérettetésen minden intézmény képviseltette magát, így 11 pályán közel 400 diák versenyzett.

A diákoknak nem az 50 méteres távon kellett úszniuk, hanem a medencén keresztbe kellett a 20 méteres távot teljesíteniük. A nyitóünnepségen, a Szent István Általános Iskola által szervezett eseményen Walterné Böngyik Terézia, az iskola vezetője, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Bán Sándor úszóedző mondott beszédet.


Az első 200 métert Gyurta Dániel tiszteletére mellúszásban teljesítették a fiatalok

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó kifejtette, hogy mindig nagy örömmel jön Hódmezővásárhelyre és a Gyarmati Dezső Sportuszodába. „Nagyon közel áll a szívemhez ez a város, és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a rólam elnevezett versenyt itt szervezik. Amit én a várostól és az uszodától kaptam 20 év alatt, igyekszem meghálálni, ezért nem csak most, a jövőben is itt leszek” – fogalmazott Gyurta. Hozzátette: a foci-vb-t is Hódmezővásárhelyen szeretné követni, hiszen nemcsak edzeni jár ide, de sok barátja is van Vásárhelyen.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola igazgatója

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.