EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Székesfehérvár

Egy nap középkor

Solymász-, méhész- és íjászbemutatót is láthattak azok, akik a hétvégén kilátogattak a Maroshegyre. A Csaba-napi hagyományőrző rendezvényeken sok volt a fiatal.

A rekkenő hőség ellenére is megszervezték a hagyományos Csaba-napi Hagyományőrző Találkozót Fotó: Mátyás Bertalan

Évente négy alkalommal – Árpád-, Csaba-, Koppány- és Attila-nap alkalmából – szervez hagyományőrző napot a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesülettel, a Gaja Környezetvédő Egyesülettel és Gáspár Attila Zöld Kerekasztallal együtt a Gárdonyi Géza művelődési ház.
A városrészben a rekkenő hőség ellenére is megszervezték szombat délután a hagyományos Csaba-napi Hagyományőrző Találkozót.


Az ifjak kóstolhattak lépesmézet s megismerhették a középkori gasztronómia elemeit, fogásait Fotó: Mátyás Bertalan

Idén az íjászok és a méhészek kötötték le leginkább a fiatalok figyelmét. Az ifjak kóstolhattak lépesmézet s megismerhették a középkori gasztronómia elemeit, fogásait.
Az ügyességi próbákon túl lovagolhattak is a bátor érdeklődők. Aki akart, délután a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjaival részt vehetett az ökoprogramon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.