2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Székesfehérvár

Egy nap középkor

Solymász-, méhész- és íjászbemutatót is láthattak azok, akik a hétvégén kilátogattak a Maroshegyre. A Csaba-napi hagyományőrző rendezvényeken sok volt a fiatal.

A rekkenő hőség ellenére is megszervezték a hagyományos Csaba-napi Hagyományőrző Találkozót Fotó: Mátyás Bertalan

Évente négy alkalommal – Árpád-, Csaba-, Koppány- és Attila-nap alkalmából – szervez hagyományőrző napot a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesülettel, a Gaja Környezetvédő Egyesülettel és Gáspár Attila Zöld Kerekasztallal együtt a Gárdonyi Géza művelődési ház.
A városrészben a rekkenő hőség ellenére is megszervezték szombat délután a hagyományos Csaba-napi Hagyományőrző Találkozót.


Az ifjak kóstolhattak lépesmézet s megismerhették a középkori gasztronómia elemeit, fogásait Fotó: Mátyás Bertalan

Idén az íjászok és a méhészek kötötték le leginkább a fiatalok figyelmét. Az ifjak kóstolhattak lépesmézet s megismerhették a középkori gasztronómia elemeit, fogásait.
Az ügyességi próbákon túl lovagolhattak is a bátor érdeklődők. Aki akart, délután a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjaival részt vehetett az ökoprogramon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.