EUR: 323,53 Ft
CHF: 286,77 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Dunaújváros

Egyetemi ezüst a pingpongosoknál

Hat éve alapította meg a Dunaújvárosi Egyetem Diáksport Egyesülete az asztalitenisz-szakosztályát, amely ismét bebizonyította, megérte ezt a döntés meghozni. A tavalyi NB I-es bronzérem után idén egy NB II-es ezüsttel gazdagították gyűjteményüket.

A lista impozáns. Az első évben a megyei osztályban indulva mindkét csapat dobogós lett, a bajnoki cím is az egyetemre (akkor még főiskolára) került. A második évben az NB III-ba feljutva azonnal bajnoki címet nyertek. Az NB II-ben az első évben bronzérmet, a második évben pedig ismét bajnoki címet ünnepelhettek, majd következett az NB I. Ez már más tészta, ahogy szokták mondani, de itt sem vallott kudarcot a csapat. Olyannyira nem, hogy az érmes tradíciókat megtartva, ismét dobogóra került, ezúttal a harmadik helyen. Az idén az NB II-ben próbált szerencsét az ifj. Ármos József vezette csapat. Sokáig úgy tűnt, akár a bajnoki cím is meglehet, végül azonban az ezüstéremért zajlott óriási küzdelem. Ifj. Ármos József csapatkapitány így értékelt:


– Bár sokáig jól tartottuk magunkat, végül be kellett látnunk, hogy az elhullajtott pontok nem maradnak következmény nélkül. Az eredeti célkitűzés a dobogó volt, amire reális esély volt még így is. Persze, ezért is nagyon megszenvedtünk. Több olyan mérkőzésen is veszítettünk pontot, ahol váratlan sérülés hátráltatta egyik-másik játékosunkat. Ezzel együtt nagyon elégedett vagyok az idei eredménnyel, az ezüstérem egy nagyon barátságos és összetartó csapat megérdemelt jutalma. Ki kell emelni Nemes Vince és Makk Benedek játékát, akik az NB II-es mezőny két legeredményesebb játékosai lettek – értékelt ifj. Ármos József.

Az NB III-as csapat is megszenvedett a szezon teljesítésével, számukra azonban rendhagyó módon nem az ellenfelek okozták a legnagyobb fejtörést. Bár év közben váratlanul több játékos is távozott, a csapat befejezte a szezont és a célját teljesítette: játéklehetőséget biztosított a fiataloknak. Idén Bíró Bálint serdülő játékos beépítése és tapasztalatszerzése volt az elsődleges feladat.


– Váratlanul ért, hogy többen szezon közben kiszálltak a küzdelmekből, ami megnehezítette a felállást, sokszor csonka csapattal, négy helyett három fővel vettük fel a küzdelmet az ellenféllel. Így valóban csak a tisztes helytállás lehetett a cél. Azt gondolom, hogy mi, akik végigvittük a szezont, becsülettel teljesítettünk. Most a pihenésé lesz a főszerep, jövőre pedig régi visszatérőkel kiegészülve vágunk neki a bajnokságnak – összegezte id. Ármos József.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.