EUR: 323,52 Ft
CHF: 286,72 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Egymás után másodszor is ezüstérmes a Falco

Június 18-án az Aréna Savariában, a finálé negyedik meccsén háromszor fordult a kocka az utolsó másodpercekben, de a legvégén a szolnokiak örülhettek.

Már órákkal a döntő negyedik mérkőzésének kezdete előtt kígyózott a jegyet vásárló Falco-szurkolók sora. Az első bajnoki cím megnyerése után 10 évvel az „életben maradásért” és a mindent eldöntő 5. összecsapás kiharcolásáért szállt harcba a vasiak több sebből vérző (az elmozdulás nélküli fáradásos törést szenvedett Váradi Benedek csak mankóval tud járni, s a többiek is kisebb sérülésekkel bajlódtak) alakulata az esélyesebb, jobb állapotban lévő Szolnok ellen.


Minden mérkőzésre megtelt az Aréna Savaria Fotó:hungarysport.hu

Az első játékrész javarészt a szombathelyiek szája íze szerint alakult: Andric hárompontosa nyitotta a kosarak sorát, Borisov válaszolt, majd fej fej mellett haladtak a csapatok. A 2. negyedben Taylor elsüllyesztett egy középtávolit, ezzel 7 pont lett a különbség. Számukra a legjobbkor ritmust váltott az Olaj: Perry, Vojvoda és Ford egyaránt gyorsindításból talált be, egymás után adta el a labdákat a szombathelyi ötös. Az újabb lerohanás végén Ford zsákolt, előnyhöz juttatva csapatát, de Govens két sikeres büntetőjével visszavette a vezetést a Falco.

Govens sérülten is vállalta
a fináléban a játékot Fotó:hungarysport.hu

A második félidőt az addig halovány Perry triplája nyitotta, majd nem volt rest befejezni egy közelit, ezzel kiegyenlített, Andric kosara pedig már szolnoki vezetést jelentett: 45-47. A Borisov–Govens duóra továbbra sem volt ellenszer a védőoldalon, Vojvoda, Browning és Perry támadójátéka viszont elég volt a felzárkózáshoz: 61-60-nál fordultak rá az utolsó negyedre a felek, a találkozó teljesen nyílt volt, az 1 pontos hazai előny inkább csak lélektani jelentőséggel bírt.


Felváltva vezettek a csapatok, a büntetődobások és a közeli befejezések domináltak. Milosevic hárompontosa után 71-72 állt az eredményjelzőn, de Perry tovább folytatta, Tóth Ádám büntetőivel pedig a vezetés is a vendégekhez került. Ezután Govens és Perry gyakorlatilag egymásra licitáltak, élmény volt nézni a szimpatikus amerikai és amerikai–magyar klasszis játékát.

Perry 13 másodperccel a vége előtt egy zseniális, levegőben kitartott ziccerrel jelentkezett, ezzel 1 ponttal járt előbbre a Szolnok. Öt másodperc volt hátra, amikor Govens egy floaterrel talpra ugrasztotta a sárga-feketébe öltözött szurkolósereget. Ekkor már csak 1,8 másodperc maradt, szolnoki időkérés következett. Az oldalbedobás után Perry nem dobott azonnal, hanem leütötte a labdát. Ezzel teljesen üresre játszotta magát, és csont nélkül emelte be az utolsó másodpercben hárompontosát. Végeredmény: 81-83.

A 2017/2018-as ezüstérmes csapat Fotó:hungarysport.hu

A 2017/18-as bajnokságot megnyerte a Szolnoki Olaj KK. A Falco Vulcano Energia KC Szombathely többször erőn felül teljesítve szerzett aranyként csillogó ezüstérmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.