2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szombathely

Egymás után másodszor is ezüstérmes a Falco

Június 18-án az Aréna Savariában, a finálé negyedik meccsén háromszor fordult a kocka az utolsó másodpercekben, de a legvégén a szolnokiak örülhettek.

Már órákkal a döntő negyedik mérkőzésének kezdete előtt kígyózott a jegyet vásárló Falco-szurkolók sora. Az első bajnoki cím megnyerése után 10 évvel az „életben maradásért” és a mindent eldöntő 5. összecsapás kiharcolásáért szállt harcba a vasiak több sebből vérző (az elmozdulás nélküli fáradásos törést szenvedett Váradi Benedek csak mankóval tud járni, s a többiek is kisebb sérülésekkel bajlódtak) alakulata az esélyesebb, jobb állapotban lévő Szolnok ellen.


Minden mérkőzésre megtelt az Aréna Savaria Fotó:hungarysport.hu

Az első játékrész javarészt a szombathelyiek szája íze szerint alakult: Andric hárompontosa nyitotta a kosarak sorát, Borisov válaszolt, majd fej fej mellett haladtak a csapatok. A 2. negyedben Taylor elsüllyesztett egy középtávolit, ezzel 7 pont lett a különbség. Számukra a legjobbkor ritmust váltott az Olaj: Perry, Vojvoda és Ford egyaránt gyorsindításból talált be, egymás után adta el a labdákat a szombathelyi ötös. Az újabb lerohanás végén Ford zsákolt, előnyhöz juttatva csapatát, de Govens két sikeres büntetőjével visszavette a vezetést a Falco.

Govens sérülten is vállalta
a fináléban a játékot Fotó:hungarysport.hu

A második félidőt az addig halovány Perry triplája nyitotta, majd nem volt rest befejezni egy közelit, ezzel kiegyenlített, Andric kosara pedig már szolnoki vezetést jelentett: 45-47. A Borisov–Govens duóra továbbra sem volt ellenszer a védőoldalon, Vojvoda, Browning és Perry támadójátéka viszont elég volt a felzárkózáshoz: 61-60-nál fordultak rá az utolsó negyedre a felek, a találkozó teljesen nyílt volt, az 1 pontos hazai előny inkább csak lélektani jelentőséggel bírt.


Felváltva vezettek a csapatok, a büntetődobások és a közeli befejezések domináltak. Milosevic hárompontosa után 71-72 állt az eredményjelzőn, de Perry tovább folytatta, Tóth Ádám büntetőivel pedig a vezetés is a vendégekhez került. Ezután Govens és Perry gyakorlatilag egymásra licitáltak, élmény volt nézni a szimpatikus amerikai és amerikai–magyar klasszis játékát.

Perry 13 másodperccel a vége előtt egy zseniális, levegőben kitartott ziccerrel jelentkezett, ezzel 1 ponttal járt előbbre a Szolnok. Öt másodperc volt hátra, amikor Govens egy floaterrel talpra ugrasztotta a sárga-feketébe öltözött szurkolósereget. Ekkor már csak 1,8 másodperc maradt, szolnoki időkérés következett. Az oldalbedobás után Perry nem dobott azonnal, hanem leütötte a labdát. Ezzel teljesen üresre játszotta magát, és csont nélkül emelte be az utolsó másodpercben hárompontosát. Végeredmény: 81-83.

A 2017/2018-as ezüstérmes csapat Fotó:hungarysport.hu

A 2017/18-as bajnokságot megnyerte a Szolnoki Olaj KK. A Falco Vulcano Energia KC Szombathely többször erőn felül teljesítve szerzett aranyként csillogó ezüstérmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.