2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb XVIII.kerület

Egymillió kockából építenek a gyerekek

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kockatábort, ahol napközis rendszerben hódolhatnak építőszenvedélyüknek a gyerekek.

A legó sokak számára egyet jelent a kreatív ötletek korlátlan megvalósításának lehetőségével. A gyermeki fantázia kimeríthetetlen tárházának elsőrangú eszköze ez a több mint ötvenéves kockajáték, amelyben a legelsőként legyártott elemek a legújabbakkal is kompatibilisek.


Egész nap kreatív építés zajlik

A tábornak most is a XVIII. kerület ad otthont, az Eötvös Loránd Általános Iskolában négy turnust indítanak. Az első hétre már teljes a létszám, de a többi időpontra folyamatosan lehet jelentkezni. A Kockatábor július 16-án indul, a többi turnus július 23. és 27., július 30. és augusztus 3., valamint augusztus 6. és 10. között lesz. Idén több mint egymillió kocka várja a gyerekeket.

Minél élethűbb, annál jobb

− Az elmúlt években több mint ezer gyermek táborozott nálunk. Tavaly elnyertük a „Legszínesebb nyári tábor” díjat – mondta el lapunknak Ruzsa István táborvezető. A Kockatábor során a legójáték rajongói egy-egy héten át annyit építhetnek a színes kockákból vagy a technikai építőjátékból, amennyit csak tudnak, és annyifélét, amennyit a fantáziájuk megenged. Reggel negyed nyolckor már nyitva lesz a kapu, és 17 óráig a játéké a főszerep.


Ruzsa István megszámlálhatatlan mennyiségű kockát hoz idén is

A táborban a gyerekek nemcsak építenek, hanem játék közben tanulnak is. Legyen szó a természetes színekről vagy éppen az építési arányokról, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ami elkészül, az valósághű legyen. A legó ugyanis játék közben tanít, például a gyerekek megismerkednek az arányokkal. Fontos, hogy amit építenek, tehát az épületek és a járművek, valamint a figurák arányosak legyenek. Megtanulják, hogy a vonathoz képest mekkora egy ház, a figurákhoz képest mekkora egy autó. A tábor hivatalos weboldala a www.kockatabor.hu címen érhető el, ahol minden fontos információ megtalálható.

Kapcsolódó Cikkek