EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb V.kerület

Egységes arculatot a Vörösmarty térnek!

Saját forrásból, minisztériumi támogatással újítja fel a Vörösmarty teret Belváros-Lipótváros önkormányzata. A projekt szeptembertől augusztusig zajlik.

Nehéz úgy sétát tenni a Belvárosban, hogy az ember néhány perc után ne vegye észre: sorra újulnak meg az itteni közterületek. A megszokott és kedvelt terek, utcák csinosodnak, korszerűbb burkolatot, világítást, utcabútorokat kapnak. A közgyűléssel mint tulajdonossal egyeztetve az V. kerület önkormányzata döntött: saját forrásból, belügyminisztériumi támogatással hozzálát a Vörösmarty tér felújításához.


A tér hangulata marad, csak a környék arculata lesz egységes

A komplex felújítás elsődleges célja egységes arculat kialakítása a környező utcákkal, a Vörösmarty tér jelenleg is domináló gyalogosforgalmának megtartása, közösségi tér jellegének fejlesztése, valamint az időszakos vásárok közműellátásának előkészítése. A tervek szerint a Vörösmarty tér mellett felújítják a Deák Ferenc utca Bécsi utca és a Vigadó épülete közötti szakaszát, a Vigadó utcát, valamint a Harmincad utcát. A rekonstrukció során a teret egyedi, természetes lapkővel burkolják le, valamint megújítják a forgalomtechnikai elemeket, az úttartozékokat – a szegélyeket, a parkolásgátló elemeket, a faveremrácsokat – és az utcabútorokat. Továbbá korszerűsítik a felszíni vízelvezetést, felújítják, illetve cserélik a közműveket, valamint fejlesztik a világítást. A téren az egészséges fák megtartása mellett további fákat ültetnének, illetve a Vörösmarty-szobor körül gyepes felület létesítenének. A kivitelezési munkák tervezett kezdete szeptember eleje, a projekt befejezésének végső határideje jövő év augusztusának vége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.