2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb III.kerület

Éjszakáztak a Kiscelliben is

Kalandokkal teli volt a napjuk azoknak, akik Kiscelli Múzeumot választották a Múzeumok Éjszakáján. Megkereshették a kiscelli park titkos kapuját, beleshettek a bútorraktárba, és a legmerészebbek még a trinitárius szerzetesek barokk kriptájába is leereszkedhettek.

A résztvevők megismerhették a múlt század nyári divatját a pop-up kiállításon, valamint a magasnyomásos technikát a Kiscelli Nyomdában. A Te jössz?! című időszaki tárlaton pedig fény derült a társasjátékok történetére. Aki elfáradt a sok nézelődésben, az a kiscelli gyepen heverészve, hűsítőt szürcsölve és a Csaknekedkislány és Szalóki Ági ritmusaira lazulva gyűjthetett erőt.


 

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.