2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szolnok

Elismerő díjat kapott a helikopteres körforgalom

Vegyes érzelmekkel fogadták a szolnokiak azt a Mi–24-es harci helikoptert, amelyet a szajoli elágazás körforgalmába helyeztek ki. Egy azonban biztos: szakmai berkekben pozitív fogadtatásra talált.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt „Év körforgalma” pályázaton egysávos kategóriában ez a csomópont hozta el az első díjat. A cég mellett a Közlekedéstudományi Egyesület is részt vett a szervezésben.


A szakma tetszését elnyerte a harci repülős körforgalom.

A szempontrendszer sok dologra kiterjedt: a bírálók a műtárgyakat, az esztétikus tervezést, az úthálózat összhangját, valamint a gyalogos- és kerékpáros-átvezetések kialakítását is figyelembe vették az értékelésnél. Természetesen az egyik legfontosabb kitétel a közlekedésbiztonság volt: a pályázatot eleve úgy írták ki, hogy csak olyan csomópontot indíthattak rajta, amelyben az elmúlt három évben legfeljebb két személyi sérüléssel járó közúti baleset történt.

A győztes körforgalom emléktáblát, tervezője és kivitelezője pedig oklevelet kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.