EUR: 323,52 Ft
CHF: 286,72 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szolnok

Elismerő díjat kapott a helikopteres körforgalom

Vegyes érzelmekkel fogadták a szolnokiak azt a Mi–24-es harci helikoptert, amelyet a szajoli elágazás körforgalmába helyeztek ki. Egy azonban biztos: szakmai berkekben pozitív fogadtatásra talált.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt „Év körforgalma” pályázaton egysávos kategóriában ez a csomópont hozta el az első díjat. A cég mellett a Közlekedéstudományi Egyesület is részt vett a szervezésben.


A szakma tetszését elnyerte a harci repülős körforgalom.

A szempontrendszer sok dologra kiterjedt: a bírálók a műtárgyakat, az esztétikus tervezést, az úthálózat összhangját, valamint a gyalogos- és kerékpáros-átvezetések kialakítását is figyelembe vették az értékelésnél. Természetesen az egyik legfontosabb kitétel a közlekedésbiztonság volt: a pályázatot eleve úgy írták ki, hogy csak olyan csomópontot indíthattak rajta, amelyben az elmúlt három évben legfeljebb két személyi sérüléssel járó közúti baleset történt.

A győztes körforgalom emléktáblát, tervezője és kivitelezője pedig oklevelet kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.