2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Előbukkanó kincsek

Régi pénzt, szobor- és cserépdarabokat is találtak a régészek a Romkertben – elbontották a mozaik feletti épületet, és megkezdődött a terület ásatása.

Évszázadok óta most néznek először a domb mélyére a szakemberek, és az már biztos, hogy érdekes és értékes késő római kori leletek nyugszanak itt. A munkálatok várhatóan nyár végéig tartanak. Az önkormányzat több mint 20 millió forinttal támogatja a régészeti kutatást.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.