EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Pécs

Elstartolt a színházi mustra

Lakatolással és kulcsátadással kezdődött meg a POSZT, azaz a Pécsi Országos Színházi Találkozó. Idén 18. alkalommal szervezik meg az ország legnagyobb színházi mustráját, ahol többek közt a legjobb előadásokat és színészeket is díjazzák.

Idén a benevezett több mint 180 előadás közül 14 került be a versenyprodukciók sorába, amelyek között négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli színdarab szerepel. Az előadásokat a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán és kamaraszínházában láthatja a közönség. A versenyprogram mellett több mint 100 rendezvény, köztük plakátkiállítás, közönségtalálkozók, koncertek és beszélgetések várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.