2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Elszórta Jobbik a támogatóktól ÁSZ-bírságra begyűjtött pénzt

Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese élő adásban szólta el magát, hogy az Állami Számvevőszék által kiszabott bírság törlesztésére a szimpatizánsaiktól begyűjtött pénzt teljesen másra költötték.

Tavaly decemberben az Állami Számvevőszék összesen több mint 660 millió forintra büntette meg a Jobbikot, többek között tiltott pártfinanszírozás miatt. A bajban lévő párt egyből adománygyűjtést hirdetett, amelyből több mint 100 millió forint gyűlt össze. Még márciusban is azt mondta Volner János, a párt alelnöke, hogy mindenképpen a büntetés visszafizetésére költik majd a gyűjtésből befolyt összeget, ha azt be kell fizetniük. Az elmúlt napokban Novák Előd, a párt egykori alelnöke borította a bilit, aki arról írt közösségi oldalán, hogy a Jobbik elköltötte ezt a pénzt.


Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége, ahol azt mondta, hogy a párt most pillanatnyilag olyan helyzetben van, mint a templom egere. Ezután hozzátette, előfordulhat, hogy felfüggesztik a Jobbik állami támogatását, ami szerinte gyakorlatilag a csőd kategóriáját jelentené. Ezt követően jött az interjúnak a kulcspillanata, amikor Gyöngyösi beismerte, hogy elszórták a szimpatizánsaiktól begyűjtött pénzt!

  • ATV: Nem pont erre gyűjtöttek össze több mint százmilliót az emberektől?
  • Gyöngyösi: Kampányidőszakon vagyunk túl, ami elég költséges volt.
  • ATV: Ezek szerint elköltötték a bírságra gyűjtött pénzt?
  • Gyöngyösi: Kampány közepén voltunk és választási győzelemre készültünk, így nem csak a bírság miatt gyűjtöttünk, hanem a kormányváltás lehetőségéért is. Minden eszközt erre fordítottunk.

Hogy miből fizetik vissza az elköltött pénzt, az rejtély, hiszen a politikus maga mondta, hogy szegények, mint a templom egere.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek