EUR: 323,63 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Sport

Eltört Rudy orra

Orrtörést szenvedett a Svédország–Németország mérkőzésen Sebastian Rudy, a német válogatott középpályása. A Bayern München játékosát nem szándékosan rúgta arcon a svédek egyik játékosa a szombat esti mérkőzés első félidejében, de az erősen vérző németet le kellett cserélni, helyére Ilkay Gündogan állt be.

Rudy nehezen kap levegőt, komoly fájdalmai azonban nincsenek, így abban reménykedik, hogy a Dél-Korea elleni szerdai kazanyi összecsapáson újból pályára léphet.


A címvédő Németország drámai küzdelemben, a 95. percben lőtt szabadrúgásgóllal 2-1-re legyőzte Svédországot.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya elismerte, hogy szerencse is kellett a három pont megszerzéséhez, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy végig hittek önmagukban.

– Egy pillanatra sem veszítettük el a hitünket – mondta Löw, egyúttal külön örömét fejezte ki, hogy Toni Kroos szerezte a győztes gólt, akinek a hibája után kerültek a svédek előnybe. – Nagyon örülök, hogy sikerült megfordítani az eredményt ezzel az életbevágóan fontos góllal – tette hozzá a szakember.

A németeknek egyébként nincsen a saját kezükben a sorsuk a továbbjutást illetően (hiába állítják többen ennek az ellenkezőjét), ugyanis az F csoportban az utolsó körben három csapat is lehet 6 pontos (Mexikónak már most ennyi van, Svédország és Németország azonban felzárkózhat hozzá), ilyenkor pedig a vb versenykiírása szerint az azonos pontszámmal álló csapatok egymás elleni meccseinek gólkülönbsége dönt. Márpedig ha a svédek mondjuk 2-1-re vagy 3-2-re nyernek Mexikó ellen, a címvédő kiesik.

Ez fájhatott Rudynak (MT/AP/Michael Probst)

Kapcsolódó Cikkek