2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Emlékérmét bocsátanak ki a Trump-Kim találkozó alkalmából Szingapúrban


/Fotó: MTI/EPA)

Emlékérmét bocsátanak ki Szingapúrban is Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető jövő heti szingapúri találkozója alkalmából – jelentette be a távol-keleti városállam pénzverdéje.

Az érme – a korábban kibocsátott amerikaival együtt – emléket állít a csúcstalálkozónak, “ami hatalmas előrelépésnek a béke irányába”, valamint Szingapúrnak “mint semleges házigazdának, a Kelet és a Nyugati közti gazdasági és biztonsági kapunak” – írta a pénzverde közleménye.


Az emlékérme címoldalán a két vezető látható, amint kezet fog egymással, háttérben a nemzeti színű zászlókkal, hátoldalára pedig egy galamb képét és a Világbéke feliratot vésték.

A Trump-Kim-emlékérmét mindössze néhány ezer példányban hozzák forgalomba, arany-, ezüst- és nikkelezett változatban, 36 szingapúri dollártól (7340 forint) 1380 szingapúri dollárig (281 ezer forint) terjedő áron.


A Fehér Ház által május 22-én kibocsátott emlékérme egyik oldalán Donald Trump és Kim Dzsong Un néz szembe egymással, másik oldalán pedig az elnöki különgép látható, amint elrepül a Fehér Ház fölött.

Az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor történelmi találkozója június 12-én, kedden, helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdődik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön.

 • Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

 • Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre – közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.