EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb XVII.kerület

Éremért mennek Barcelonába Krisztáék

Az éremszerzés a célja a magyar női vízilabda-válogatottnak a júliusi barcelonai Európa-bajnokságon, amelyre a keret címvédőként készül, soraiban a kerületi Garda Krisztinával.

Garda Krisztina, a Dunaújváros játékosa is tagja a válogatottnak
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott a felkészülés hajrájában, szinte már közvetlenül az Eb előtt, július 4-től 6-ig Rotterdamban szerepel és ott Hollandia, Olaszország és az Egyesült Államok együttesével találkozik. A mostani szezonban a válogatott két sorozatban is indult, a világligában nem sikerült a szuperdöntőbe jutnia, míg az Európa Kupa hatos döntőjét az utolsó helyen fejezte be.


– Ez a két sorozat megmutatta, hogy van még mit gyakorolni. Stabilizálnunk kell a védőjátékunkat, támadásban pedig nem szabad nagy hullámvölgyeknek bekövetkezniük. Bízom benne, hogy ha az Eb első hetére nem is, de a másodikra már olyan formát tudunk mutatni, amilyet én szeretnék – mondta az MTI-nek Bíró Attila szövetségi kapitány, aki két évvel ezelőtt a belgrádi Európa-bajnokságon rögtön aranyéremmel mutatkozott be a kispadon.

A magyar válogatott − soraiban a kerületi Garda Krisztinával − a házigazda Spanyolország, valamint Oroszország, Szerbia, Törökország és Németország legjobbjaival találkozik a kontinensviadal csoportküzdelmei során.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.