EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Hódmezővásárhely

Évzáró gálára készülnek a remény csillagai

A Stars of Hope Táncstúdió növendékei évzáró gálaműsorukra készülnek. Az előkészületek izgalmában, a próbák lázas igyekezetében lestük meg a modern haladó csoportot a hódmezővásárhelyi Hódtói Szabadidőközpontban.

A balett légiességét, a modern táncok spontaneitását mindannyian ismerjük, de gyakran elfeledkezünk arról, hogy minden apró, kecses mozdulat mögött hetek, hónapok, évek gyakorlása húzódik meg. A színpadon mi, nézők már csak a kész produkciót láthatjuk, a mögötte rejtőző kemény munkát, verítéket elfedi a csillogás.


Június 24-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban 11 órától lép színpadra a 60 táncos

Ezúttal azonban olyan szerencsések voltunk, hogy beleshettünk a kulisszák mögé, pontosabban a Stars of Hope Táncstúdió egyik próbáját nézhettük meg. Mérnyei Ilona, a stúdió vezetője határozott instrukciókkal látta el a modern haladó csoport tagjait, akik igyekeztek minél pontosabban végrehajtani a koreográfia mozdulatait. Emellett persze az órákról a nevetés sincs száműzve, jó hangulatba zajlanak a próbák.

Klasszikus és modern koreográfiák vegyesen fogják váltani egymást

A szeptemberben induló oktatási év egyik legnagyobb sikereként Mérnyei Ilona (vagy ahogy tanítványai is hívják: Icu) azt emelte ki, hogy elindult a felnőttek, azaz 25 év felettiek csoportja is. Összesen hat csoport működik a tánciskolában, és a legfiatalabb az óvodások korosztálya: „Ők a szívem csücskei, tőlük kapom meg a heti szeretetet” – fűzte hozzá Icu. Versenyeken is szerepeltek a stúdió tagjai, de azt hozzá kell tennie, hogy nem ez a fő profil, hiszen hetente egyszer-kétszer próbálnak. Icunak egyetlen szívfájdalma van, hogy egyetlen fiú sincs a csoportban. „Úgy gondolom, még mindig él az a sztereotípia, hogy a balett nem a fiúknak való. Remélem, hogy előbb-utóbb ez is meg fog szűnni, és meglátják azt, hogy ez nemcsak arról szól, hogy szűk harisnyában táncolnak, hanem kimondottan van benne izomfejlesztés, erős technika.”


Mérnyei Ilona, a Stars of Hope Táncstúdió vezetője

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.