EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Évzáró gálára készülnek a remény csillagai

A Stars of Hope Táncstúdió növendékei évzáró gálaműsorukra készülnek. Az előkészületek izgalmában, a próbák lázas igyekezetében lestük meg a modern haladó csoportot a hódmezővásárhelyi Hódtói Szabadidőközpontban.

A balett légiességét, a modern táncok spontaneitását mindannyian ismerjük, de gyakran elfeledkezünk arról, hogy minden apró, kecses mozdulat mögött hetek, hónapok, évek gyakorlása húzódik meg. A színpadon mi, nézők már csak a kész produkciót láthatjuk, a mögötte rejtőző kemény munkát, verítéket elfedi a csillogás.


Június 24-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban 11 órától lép színpadra a 60 táncos

Ezúttal azonban olyan szerencsések voltunk, hogy beleshettünk a kulisszák mögé, pontosabban a Stars of Hope Táncstúdió egyik próbáját nézhettük meg. Mérnyei Ilona, a stúdió vezetője határozott instrukciókkal látta el a modern haladó csoport tagjait, akik igyekeztek minél pontosabban végrehajtani a koreográfia mozdulatait. Emellett persze az órákról a nevetés sincs száműzve, jó hangulatba zajlanak a próbák.

Klasszikus és modern koreográfiák vegyesen fogják váltani egymást

A szeptemberben induló oktatási év egyik legnagyobb sikereként Mérnyei Ilona (vagy ahogy tanítványai is hívják: Icu) azt emelte ki, hogy elindult a felnőttek, azaz 25 év felettiek csoportja is. Összesen hat csoport működik a tánciskolában, és a legfiatalabb az óvodások korosztálya: „Ők a szívem csücskei, tőlük kapom meg a heti szeretetet” – fűzte hozzá Icu. Versenyeken is szerepeltek a stúdió tagjai, de azt hozzá kell tennie, hogy nem ez a fő profil, hiszen hetente egyszer-kétszer próbálnak. Icunak egyetlen szívfájdalma van, hogy egyetlen fiú sincs a csoportban. „Úgy gondolom, még mindig él az a sztereotípia, hogy a balett nem a fiúknak való. Remélem, hogy előbb-utóbb ez is meg fog szűnni, és meglátják azt, hogy ez nemcsak arról szól, hogy szűk harisnyában táncolnak, hanem kimondottan van benne izomfejlesztés, erős technika.”


Mérnyei Ilona, a Stars of Hope Táncstúdió vezetője

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.