2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Sport

Ezért maradt le Di María a vb-döntőről

Nem akármilyen kulisszatitkot osztott meg a szurkolókkal Ángel Di María, az argentinok középpályása. Elmondása szerint azért maradt le 2014-es világbajnokság döntőjéről, mert akkori klubja, a Real Madrid el akarta őt adni.

Ha esetleg valaki nem emlékezne, akkor felelevenítjük a négy évvel ezelőtt történteket. Argentína hatalmas lehetőség küszöbére került azzal, hogy bejutott a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjébe, ahol a németekkel találkoztak. Ma már tudjuk, hogy a meccset hosszabbítás után Marion Götze góljával az európai csapat nyerte 1-0-ra. Volt azonban egy nagy hiányzó azon a találkozón, Ángel Di María személyében, aki a negyeddöntőben a Belgium elleni mérkőzésen sérült meg.


Az akkor 26 éves Di María viszont annyira szeretett volna játszani a továbbiakban is, hogy minden nap hajlandó volt injekcióztatni a lábát azért, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön. Igen ám, csakhogy az akkori klubja, a Real Madrid nem szerette volna, hogy egy értékes játékosuk pályára lépjen és kockáztassa egy komolyabb sérülés kialakulását.

(MTI/EPA/Alberto Martin)

 

– A 2014-es vb döntőjének napján reggel 11 órakor épp a csapatorvosnál voltam és készültünk az injekció beadására. A combomban szakadt el egy izom, de fájdalomcsillapítókkal képes voltam futni és nem is éreztem semmit. Azt mondtam az edzőknek, hogy nem érdekel semmi, játszani akarok. Arra készültem, hogy jeget teszek a lábamra, amikor a Daniel Martínez doktor úr belépett a szobába és közölte, hogy jött egy levél a Real Madridtól – emlékszik vissza az argentin.


A levélben az állt, hogy a spanyol klub vezetői úgy ítélték meg, hogy Di María nincs olyan állapotban, hogy pályára lépjen.

– Egyből levágtam, hogy mi a helyzet. Akkor már lehetett hallani a pletykákat, hogy a Madrid a vb után le akarja igazolni James Rodríguezt és tudtam, hogy engem eladnak majd, hogy neki helyet csináljanak. Egyszerűen nem akarták, hogy az árújuk sérüljön. Elkértem a levelet, de em olvastam el csak széttéptem – fogalmazott.

Di María azt is megosztotta, hogy az eset után beszélt Alejandro Sabella szövetségi kapitánnyal, aki megnyugtatta, hogy azt a játékost fogja játszani, akit a legjobbnak tart. Természetesen ő nem kapott lehetőséget a döntőben.

Egyébként a vb után Di María a Manchester Unitedhez igazolt, ahol mindössze egy évet húzott le, majd a Paris Saint-Germain csapatában kötött ki.

Most viszont akár még a döntőben is játszhat a középpályás, hiszen az argentinok továbbjutottak a csoportjukból és szombaton a franciákkal találkoznak majd a nyolcaddöntőben.

(MTI/EPA/Yoan Valat)

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.