EUR: 318,05 Ft
CHF: 280,58 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Ezt egy Barca szurkoló sem akarta hallani

Korábban még pletykáltak arról, hogy Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere egy napon majd visszatér a Camp Nouba és ott folytatja, ahol 2012-ben abbahagyta. A katalán edzőzseni azonban most közölte a sokak által nem várt hír: többé nem ül le a Barcelona kispadjára.

Talán nyugodt szívvel kimondhatjuk, hogy Johan Cruyff után valószínűleg Pep Guardiola a lemeghatározott személy az FC Barcelona éltében, aki nem csak edzőként, hanem játékosként is rengeteget tett azért, hogy a katalán klub azzá váljon, amit ma ismerünk. Sokak úgy gondolták, hogy egy szép nap a „tékozló fiú” visszatér és ismét elfoglalja a helyét a Barcelona kispadján, azonban úgy tűnik, hogy ez sosem történik meg.


A 49 éves szakember megszólalt a jövőjével kapcsolatban és kijelentette, hogy az ő korszaka a Barca edzőjeként véget ért. Guardiola elképesztő sikereket tudhat magáénak a Barcával, hiszen négy éves regnálása alatt a klub tizennégy trófeát hódított el, többek között három spanyol bajnoki győzelmet, két Bajnokok Ligája győzelmet és két Király Kupa elsőséget is összehozott, amelyben olyan korszakos zsenik szerepeltek, mint Andrés Iniesta, Xavi, Lionel Messi, David Villa és még sorolhatnánk.

Guardiola azonban többé nem vezeti egykori nevelőegyesületét, ugyanis szerinte nem lenne képes megismételni a sikereket és azokat a körülményeket, amelyek annyira dominánssá tették a klubot.


– Edzőként többet nem térek vissza a Barcelonához. Vége. Megváltoztam, már nem az az ember vagyok, aki 2008-ban átvette a csapatot és az igazság az, hogy már a klub vezetősége sem tekint rám úgy, mint akkor. Fantasztikus volt meghódítani a világot és ezt elképesztő játékosokkal és személyzettel tettük. Volt egy fiatal klubvezetésünk Joan Laporta és Txiki Begiristain személyében és természetesen adott volt egy brutális játékosgeneráció, és a világ legjobb futballistája Lionel Messi. A csillagok tökéletesen felsorakoztak – fogalmazott az egykori középpályás a spanyol TV3 csatornának.

Az egykori sikerek kovácsai közül sokan már nincsenek a katalán klub kötelékében, hiszen több játékos eligazolt, Begiristain követte Guardiolát a Manchester Cityhez, illetve Laporta és Sandro Rosell is elhagyta a klubot 2012-ben, utóbbi komoly adócsalási ügyekbe keveredett azóta. Akad azonban egy valaki, aki még mindig a Barcában játszik és továbbra is a legfelsőbb szinten teszi ezt. Ez nem más mint Lionel Messi.

Ha valaki, hát Guardiola talán mindenkinél jobban ismeri az ötszörös aranylabdás argentin zsenit. Róla is beszélt.

– Messi egyedi. A pályán kívül sosem panaszkodik, de ha meccsen van és nem tetszik neki valami azonnal szóvá teszi. Nagyon csendes szokott lenni civilként – fogalmazott Guardiola.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

  • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.