EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Farkas támadhatott két kisgyerekre

Vélhetően farkas támadott és sebesített meg két kisgyereket a délkelet-lengyelországi Keleti-Beszkidekben, amely turisták kedvelt célpontja.

A még kedd este történt támadásban előbb egy nyolcéves kislányra, majd két kilométerrel odébb egy tízéves kisfiúra támadt a ragadozó. Mindketten a szabadban játszottak, amikor az állat rájuk támadt. A szülők mindkét esetben hamar elkergették az állatot, amely azonban addigra megharapta a gyerekeket, főleg a lábukon. A gyerekek sebeit kórházban ellátták, és már ki is engedték őket.


A hatóságok úgy vélik, hogy a két támadást ugyanaz az állat hajtotta végre. A farkast egy vadász lelőtte, jelenleg DNS-vizsgálatot végeznek rajta. Ökológusok szerint nem kizárt, hogy farkas és kutya keveréke.

Lengyel médiaértesülések szerint nem ez lehetett az első farkastámadás a Lengyelországgal és Szlovákiával határos hegységben, feltételezik, hogy ugyanez az állat harapott meg egy kempingező turistát június közepén. A megtámadott gyerekek is a vakációjukat töltik a térségben.


A WWF Polska zöldszervezet óva intett a pániktól, hangsúlyozva, hogy évtizedek óta nem volt példa ember elleni támadásra, egy egészséges farkas nem agresszív az emberrel szemben, inkább kerüli az embereket.

A Lengyelországban élő farkasok számát 1400 körülire becsülik, a faj szigorú védelem alatt áll 1998 óta.

Kapcsolódó Cikkek