2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Extra

Fatih Akin rendezi a Stephen King Tűzgyújtójából készülő filmet

Fatih Akin díjnyertes német rendező forgat filmet Stephen King Tűzgyújtó című sci-fi regényéből.

Az 1980-ban megjelent regény nyomán Scott Teems írja a forgatókönyvet. A történet egy különleges tűzgyújtóképességgel rendelkező kislányról, Charlie-ről szól, akit el akar rabolni egy titkos kormányügynökség, hogy fegyverként használják rendkívüli adottságát.


A Tűzgyújtóból 1984-ben már készült egy filmes adaptáció, amelyben a gyermek Drew Barrimore, valamint Heather Lockhart és Martin Sheen is szerepelt – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Universal és a Blumhouse közös vállalkozásának producerei között van Jason Blum és Akiva Goldsman, továbbá az 1984-es film társproducere, Martha de Laurentiis ezúttal executive producerként dolgozik majd.

Fatih Akin először rendez hollywoodi produkciót. A 44 éves német filmes idén Golden Globe-díjat kapott Sötétben című drámájáért, Fallal szemben című filmje pedig 2004-ben Arany Medve-díjas lett a Berlinalén.

Akin hétfőn Hamburgban kezdi forgatni első horror-thrillerét, a The Golden Glove című produkciót. A hetvenes években játszódó film Heinz Stunk bestselleréből készül, amely a nőket gyilkoló hamburgi Fritz Honka történetét dolgozza fel. Honka szerepét Jonas Dassler alakítja. A sorozatgyilkos egy hamburgi kocsmában találkozott áldozataival, akiknek feldarabolt testrészeit lakásában rejtette el. A filmet jövőre mutatják be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Marcellina életveszélyes balesetet szenvedett, ahol bordái és keze is eltört. Súlyos sérülései miatt koncertejeit is le kellett lemondania és egy hosszú ideig tartó rehabilitáció vár rá.

  • Sztárdömping a TV2-n

    Sztárdömping a TV2-n

    Sztárok, rettegés, sok nevetés – a TV2 csoport tegnap bemutatta, milyen műsorokkal készülnek az őszre.