2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Szolnok

Felfüggesztett börtönt kaphatnak a rongálók

Tavaly október 15-én a hajnali órákban négy ittas fiatal rongálta meg a Rózsakertet – kitéptek a helyéről kilenc térkőhöz rögzített padot, két kukát, és a reformáció 500. évfordulójára kihelyezett emléktáblában is kárt tettek. A rózsatöveket sem kímélték.

A rongálás 370 ezer forintos kárt okozott Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának. Még októberben rendőrségi eljárás indult ismeretlen tettes ellen. Szerencsére az egyik térfigyelő kamera rögzítette az eseményeket, ezért hamar kiderült, hogy négy fiatal volt az elkövető. A nyomozók számos tanút hallgattak ki, hogy mielőbb azonosíthassák őket. Október 27-én sikeresen előállították a rongálókat: négy 18-19 éves fiatalembert, akik közül három szolnoki és egy zagyvarékasi. Az ügyben azóta most történt előrelépés, a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be ellenük csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt valamennyi vádlottal szemben.


A Rózsakert eredeti állapotát hamar visszaállították. Fotónkon a Rajzás a szabadban nevű program keretében festő diákok láthatóak

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.