2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szolnok

Felfüggesztett börtönt kaphatnak a rongálók

Tavaly október 15-én a hajnali órákban négy ittas fiatal rongálta meg a Rózsakertet – kitéptek a helyéről kilenc térkőhöz rögzített padot, két kukát, és a reformáció 500. évfordulójára kihelyezett emléktáblában is kárt tettek. A rózsatöveket sem kímélték.

A rongálás 370 ezer forintos kárt okozott Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának. Még októberben rendőrségi eljárás indult ismeretlen tettes ellen. Szerencsére az egyik térfigyelő kamera rögzítette az eseményeket, ezért hamar kiderült, hogy négy fiatal volt az elkövető. A nyomozók számos tanút hallgattak ki, hogy mielőbb azonosíthassák őket. Október 27-én sikeresen előállították a rongálókat: négy 18-19 éves fiatalembert, akik közül három szolnoki és egy zagyvarékasi. Az ügyben azóta most történt előrelépés, a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be ellenük csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt valamennyi vádlottal szemben.


A Rózsakert eredeti állapotát hamar visszaállították. Fotónkon a Rajzás a szabadban nevű program keretében festő diákok láthatóak

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.