2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Debrecen

Felújítják a Zenedét

Jövő év tavaszára készülhet el az Új Főnix Terv oktatás fejezetének az a része, amely a több mint 150 éves debreceni Zenede – amely 1862-ben kezdte meg működését – műemlékileg védett épületének felújítását jelenti.

Helyreállítják a Zenede külső szerkezeteit is
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az olasz reneszánsz, eklektikus stílusú épület jelenlegi arculatát az 1927-ben végrehajtott emeletráépítés után nyerte el, s mára valóban megérett a felújításra. Az épület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert pénz felhasználásával 360 millióból energetikailag is megújul.


A munkára áprilisban kiírt közbeszerzésre három cég, illetve konzorcium jelentkezett, közülük a debreceni Bihar Generál Építő Kft. és a budapesti Pesti Építő Zrt. közös ajánlata volt a legkedvezőbb. A szerződéskötésre várhatóan július elején kerülhet sor, ezután köthetik meg a kontraktust a felek.

A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolának otthont adó, Vár utca 1. szám alatt található Zenede külső szerkezeteit helyreállítják, a belső udvari homlokzatot hőszigetelik, szigetelik a tetőt, valamint elvégzik az épületvillamossági és épületgépészeti rendszerek korszerűsítését.

Kapcsolódó Cikkek