2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Debrecen

Felújítják a Zenedét

Jövő év tavaszára készülhet el az Új Főnix Terv oktatás fejezetének az a része, amely a több mint 150 éves debreceni Zenede – amely 1862-ben kezdte meg működését – műemlékileg védett épületének felújítását jelenti.

Helyreállítják a Zenede külső szerkezeteit is
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az olasz reneszánsz, eklektikus stílusú épület jelenlegi arculatát az 1927-ben végrehajtott emeletráépítés után nyerte el, s mára valóban megérett a felújításra. Az épület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert pénz felhasználásával 360 millióból energetikailag is megújul.


A munkára áprilisban kiírt közbeszerzésre három cég, illetve konzorcium jelentkezett, közülük a debreceni Bihar Generál Építő Kft. és a budapesti Pesti Építő Zrt. közös ajánlata volt a legkedvezőbb. A szerződéskötésre várhatóan július elején kerülhet sor, ezután köthetik meg a kontraktust a felek.

A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolának otthont adó, Vár utca 1. szám alatt található Zenede külső szerkezeteit helyreállítják, a belső udvari homlokzatot hőszigetelik, szigetelik a tetőt, valamint elvégzik az épületvillamossági és épületgépészeti rendszerek korszerűsítését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.