2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szolnok

Fényfestés színesítette a Tiszavirág Fesztivált

A szolnoki Tiszavirág Fesztivál szervezői mindig a kérészek rajzásához igazítják a rendezvény időpontját. Most ugyan az időjárás miatt a két időpont nem esett egybe, de ha a rovarok nem is, a látogatók szép számmal vették birtokba a múlt héten a Tisza-parti fesztiválterületet.

Színpadra állt többek között Delaney Davidson, Új-Zéland egyik legelismertebb művésze, a négytagú francia zenekar, a Wallace, a The ZAP Show, a két ausztrál és egy görög zenészből álló excentrikus trió, valamint az olasz zenét rockkal és turbofolkkal ötvöző Nuju. Fellépett a kilenc profi zenészből álló Kraków Street Band, az ír dallamokkal díszített Selfish Murphy kocsmapunkbanda pedig Székelyföldről érkezett lenyűgözni a közönséget.


A hazai előadók közül színpadra lépett Jónás Vera énekes, Pribojszki Mátyás, az európai szinten is jegyzett szájharmonikás, a Holy Chicks, valamint a 2015-ben útjára indult, zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir zenekar. Az LGT emblematikus zenésze, Karácsony János önálló műsorral készült a Tiszavirág Fesztiválra.

Különleges látvány volt a református templom fényfestése

A tavaly indított Zenekanapé program keretében pénteken és szombaton 18 és 21 óra között akusztikus bemutatkozásra adtak lehetőséget ismert és pályakezdő előadóknak. A Tiszavirág filmszínházban olyan magyar alkotásokat vetítettek, mint a Roncsfilm, a Zsiguli és a Moszkva tér.

Az idén a reformátusok is csatlakoztak a fesztivál kulturális kínálatához. A rendezvény ideje alatt esténként a Tisza-parti templom különleges fényfestés-installációt kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.