EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Szolnok

Fényfestés színesítette a Tiszavirág Fesztivált

A szolnoki Tiszavirág Fesztivál szervezői mindig a kérészek rajzásához igazítják a rendezvény időpontját. Most ugyan az időjárás miatt a két időpont nem esett egybe, de ha a rovarok nem is, a látogatók szép számmal vették birtokba a múlt héten a Tisza-parti fesztiválterületet.

Színpadra állt többek között Delaney Davidson, Új-Zéland egyik legelismertebb művésze, a négytagú francia zenekar, a Wallace, a The ZAP Show, a két ausztrál és egy görög zenészből álló excentrikus trió, valamint az olasz zenét rockkal és turbofolkkal ötvöző Nuju. Fellépett a kilenc profi zenészből álló Kraków Street Band, az ír dallamokkal díszített Selfish Murphy kocsmapunkbanda pedig Székelyföldről érkezett lenyűgözni a közönséget.


A hazai előadók közül színpadra lépett Jónás Vera énekes, Pribojszki Mátyás, az európai szinten is jegyzett szájharmonikás, a Holy Chicks, valamint a 2015-ben útjára indult, zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir zenekar. Az LGT emblematikus zenésze, Karácsony János önálló műsorral készült a Tiszavirág Fesztiválra.

Különleges látvány volt a református templom fényfestése

A tavaly indított Zenekanapé program keretében pénteken és szombaton 18 és 21 óra között akusztikus bemutatkozásra adtak lehetőséget ismert és pályakezdő előadóknak. A Tiszavirág filmszínházban olyan magyar alkotásokat vetítettek, mint a Roncsfilm, a Zsiguli és a Moszkva tér.

Az idén a reformátusok is csatlakoztak a fesztivál kulturális kínálatához. A rendezvény ideje alatt esténként a Tisza-parti templom különleges fényfestés-installációt kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.