2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szolnok

Fényfestés színesítette a Tiszavirág Fesztivált

A szolnoki Tiszavirág Fesztivál szervezői mindig a kérészek rajzásához igazítják a rendezvény időpontját. Most ugyan az időjárás miatt a két időpont nem esett egybe, de ha a rovarok nem is, a látogatók szép számmal vették birtokba a múlt héten a Tisza-parti fesztiválterületet.

Színpadra állt többek között Delaney Davidson, Új-Zéland egyik legelismertebb művésze, a négytagú francia zenekar, a Wallace, a The ZAP Show, a két ausztrál és egy görög zenészből álló excentrikus trió, valamint az olasz zenét rockkal és turbofolkkal ötvöző Nuju. Fellépett a kilenc profi zenészből álló Kraków Street Band, az ír dallamokkal díszített Selfish Murphy kocsmapunkbanda pedig Székelyföldről érkezett lenyűgözni a közönséget.


A hazai előadók közül színpadra lépett Jónás Vera énekes, Pribojszki Mátyás, az európai szinten is jegyzett szájharmonikás, a Holy Chicks, valamint a 2015-ben útjára indult, zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir zenekar. Az LGT emblematikus zenésze, Karácsony János önálló műsorral készült a Tiszavirág Fesztiválra.

Különleges látvány volt a református templom fényfestése

A tavaly indított Zenekanapé program keretében pénteken és szombaton 18 és 21 óra között akusztikus bemutatkozásra adtak lehetőséget ismert és pályakezdő előadóknak. A Tiszavirág filmszínházban olyan magyar alkotásokat vetítettek, mint a Roncsfilm, a Zsiguli és a Moszkva tér.

Az idén a reformátusok is csatlakoztak a fesztivál kulturális kínálatához. A rendezvény ideje alatt esténként a Tisza-parti templom különleges fényfestés-installációt kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.