EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Budapest

Fiatal színészek vizsgája a Fészek Művészklubban!

Fiatal színészek vizsgáján jártunk a Fészek Művészklubban ahol Shakespeare: Szentivánéji álom művéből készült “Szentivánéji komédiát” mutatták be a feltörekvő színészjelöltek. Jobbnál jobb alakításokat láthattunk, és egy igazán pörgős, cselekmény-dús, színes, változatos játéknak lehettünk részesei.

Jól sikerült a színészvizsgára készülő növendékek főpróbája

A Mindenki Színháza színészstúdiójának ez volt az első színészképző vizsga bemutatkozása. A főpróbát követően beszélgettünk egy kicsit a mindenkori színházról, a pályáról azokkal a színészjelöltekkel, akik rendelkezésünkre álltak. Összesen tizenheten vizsgáztak, többségük túl van már jó pár főszerepen, s találkozhattunk is velük nem egy színházban, de a kisebb szerepeket alakítóknak sincs miért szégyenkeznie, hiszen minden apróbb szerepben megtalálták a saját karakterüket, s talán ezért is volt élvezetes az előadás.


– Még nem játszottam Shakespeare-t, és mondhatom egyáltalán nem könnyű kihívás, főleg Arany János fordításban. De ha az ember tud Shakespeare-t játszani, akkor mindent tud a színházról,
én legalább is, így tanultam, s ez igaznak bizonyult, mert jó sokat küszködtem – mondta lapunknak Ripli Zsuzsanna, aki Titánia szerepét játszotta, aki voltaképpen egy “tündéri” lény de emberi tulajdonságokkal bír, tele vágyakkal, érzelmekkel, indulatokkal. – Ezért is veszekszik állandóan Oberonnal, a “tündér királlyal”  és habár varázsital hatására, de beleszeret a közben csacsivá változott Zubolyba.

Ha valaki fiatal és jóképű, akkor mit is játszhatna, mint szerelmes férfit. Így gondolja ezt Vég András, aki Demetrius-t formálta meg a darabban.
– Egyáltalán nem volt könnyű feladat, mert az érzelmeket hitelesen megjeleníteni a színpadon, nagyon nehéz munka, szenvedtem is vele a próbákon, de úgy érzem, mostanra összeállt a szerep.


A sok-sok jó alakításból kitűnt a Hermiát játszó Major Bea, aki kicsit még drámaibban, s ezzel együtt nagyszerűen alakította a szerepét.
– Igyekeztem mindent bele tenni, mert inkább legyen több, amiből el lehet venni, mint semmilyen, mert ahhoz nem lehet hozzá tenni. A lényeg hogy, sok érzelmet, indulatot meg tudtam élni ebben a szerepben. Jó volt a színésztársaimmal játszani, jók voltak a próbák, hiányozni fog, sajnálom hogy már vége- mondta Bea, aki egyben a díszlet megálmodója is. – Remélem sikerült a darabnak megfelelő, hol valós, hol mesebeli színt varázsolni a próbateremből. Mert végül is, mindenhol lehet színházat készíteni, csak egy kicsi kreativitás kell hozzá.

Azt mondják, Vackort alakítani ziccer szerep. Major Tamás szinte  lubickolt ebben a szerepben.
– Én is jól éreztem magam, de ehhez kellettek a kollégák, s főleg a Galambos Zoli (aki Zubolyt alakította) akivel nagyon jó volt próbálni, később játszani a darabba. Különben is, Shakespeare mindig kihívás, bármelyik szerepről
is legyen szó, mert ezen a szinten bármikor beletörhet az ember bicskája.

Dombrádi Alina egy igazán szép színésznő, aki természetesen  Helénát alakította.
– Bevallom, nem volt leányálom, hiszen rengeteg megközelítése lehetséges, s nekem a saját egyéniségemen, azon keresztül kellett megtalálnom ez a karaktert. Shakespeare-t játszani amúgy is óriási feladat. Remélem a vizsgán is ilyen jól fog sikerülni, nem csak nekem, hanem a többieknek is!

Az egész előadás tele volt nagyszerű ötletekkel, jól megkomponált jelenetekkel s beszúrt, igazából az eredeti darabban nem szereplő karakterekkel. Például zseniális ötlet volt Puck- ból (csíntevő szellem lény)  kettőt csinálni, így lett Pick és Puck. Mindketten aranyos, szerethető karaktert jelenítetek meg, a Puck-ot alakító Bíró Szabina és Pick-et alakító Gunyecz Anna személyében, akik szívderítő jelenségek voltak az előadásban. De nagyon tehetséges volt a “Kaport” alakító Csatlós Andrea, az ügyelőt alakító Onix Lan, aTheseus-t alakító Nemes Gusztáv, az erdei tündért alakító Faltusz Andrea, a Lysandert alakító Bakó Krisztián, és hát a többiek is, mindannyian.

A közreműködők névsora:
Gunyecz Anna, Csatlós Andrea, FaltuszAlexandra, Bíró Szabina, Rosenfeld Dániel Imre, Vári Kálmán, B abinecz István, Bakó Krisztián,  Czysezon Róbert, Major Bea, Dombrádi Alina,
Ripli Zsuzsanna, Major Tamás,  Nemes Gusztáv, Galambos Zoltán, Vég András, Onix Lan.

Kapcsolódó Cikkek