EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Fiatalok és idősebbek együtt játszanak június 8-án

A Soproni Ünnepi Hetek programsorozatot nyitja meg idén a Sopron Zenél utcazene-fesztivál, ahol fiatal tehetségek és „régi motorosok” is fellépnek a belvárosban június 8-án. Hoffer Péter ötletgazdát faggattuk az idei attrakciókról.

A Sopron Zenél évről évre megtölti a belvárost
Fotó: Torma Sándor

– Miért hívta életre ezt a rendezvényt?
– A cél kezdetektől a soproni zenei élet sokszínűségének megjelenítése és bemutatása a fiatal zenészeken keresztül a zeneértő és az élő zenét értékelő közönség számára. A Sopron Zenél elődrendezvényét 2004-ben a Liszt Központban, Ritmusfesztivál néven tartották meg először, ahol iskolánk, a Hoffer Dobiskola tanítványai léptek fel.
– Miben változott a rendezvény?
– Az évről évre fejlődő eseményen a fiatal soproni dobosok mellé más hangszeresek is társultak, és a koncertek Roland Connect elnevezéssel a GYIK-ban folytatódtak. 2015-től pedig bizalmat és felkérést kaptunk a város önkormányzatától, hogy az akkor már tematikus program a Fő téren legyen. Ebben az évben a zenét tanuló fiatalsághoz csatlakozott számos soproni profi és országosan ismert előadó, mint Rúzsa Magdi és zenekara, Pohl Mihály (Lord) és a Moby Dick legénysége. A több mint 100 zenészt felvonultató, a The Rolling Stones dalaira épülő főműsort 2017-ben már három színpadon tartottuk, azt utcazene-fesztiválunk vezette fel 20 soproni, illetve soproni kötődésű formáció részvételével.


Az ötletgazda Hoffer Péter, aki az ország egyik legjobb dobosa
Fotó: Mark A Rosta

– Idén milyen újdonságokkal készülnek?
– Az 50 éves Queen zenekar dalaiból készítettük el főműsorunkat, Stéphanie Schlesser színésznő (Queen Musical) és Bátky Zoltán BZ (Emerton-díjas énekes, Queen-számokat játszó Unplugged Pressure formáció, Wall Of Sleep) szereplésével. Vendégzenekarunk a soproni ritmusszekcióval (Szolcsányi Szabolcs, Preidl Barnabás) működő Wall Of Sleep.
– Kik lépnek fel az eseményen, és milyen helyszíneken?
– A Fő téren felállított nagyszínpadon és három kisszínpadon, valamint egy „zeneponton” lesz a műsor. Nagy öröm, és ezt a szervezői csapat nevében is mondhatom, hogy olyan akusztikus produkciókat láthat a nagyérdemű a fellépő zenekaroktól, amelyeket ebben a formában más fellépéseiken nem.
– Neked hogyan alakul a karriered és a nyarad?
– Rúzsa Magdi nagy sikerű Légzés című turnéjával járom az országot szeptember végéig.

Idén is várhatóan remek hangulat lesz a koncerteken
Fotó: Sopron J Studio

Sopron Zenél
június 8. 16 óra
Nagyszínpad: Fő tér
Utcazenei színpadok: Fő tér, Várker Színpad, Várárok
Fellépő vendégművészek: Stéphanie Schlesser, Bátky Zoltán, Wall Of Sleep

 

Hoffer Péter és a dob
Az ötletgazda Hoffer Péter pályája során ismert művészekkel – például Demjén Ferenc és Hobo – dolgozott. Jelenleg Rúzsa Magdi zenekarával járja az országot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.