EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

A biztonságos növekedést és a gazdaságfejlesztést célozza a 2019-es büdzsé

A biztonságos növekedés és a gazdaságfejlesztés költségvetésének nevezte a 2019-est Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten újságíróknak.

A politikus kifejtette: 2010 óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, visszafizette az IMF-hitelt, kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, és a hitelminősítők is megerősítették, hogy a magyar gazdaságpolitika jól működik. Az európai uniós összevetésben is jó gazdasági növekedésben minden magyar ember munkája benne van, és elmondható, hogy 2018-ra a magyar az egyik legdinamikusabban növekvő gazdaság egész Európában – tette hozzá.


A jövő évi költségvetés 4 százalék feletti bővüléssel számol, a növekedés fenntartásának ösztönzése érdekében pedig mintegy 4 ezer milliárd forint értékű kormányzati támogatással megvalósuló beruházást és fejlesztést terveznek – közölte Szűcs Lajos.

Arról is beszámolt, hogy a hazai vállalkozások gazdasági versenyképességének javítása érdekében a munkát terhelő adók és járulékok további csökkentését is tervezik, így a szociális hozzájárulási adó mértéke 2019-ben várhatóan 2 százalékponttal 17,5 százalékra csökken. Ez mintegy 260 milliárd forintot hagy majd a munkaadóknál – jegyezte meg a Fidesz képviselője.


Hozzáfűzte: továbbra is a magyarországi vállalkozások fizetik Európa legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adóját.

A kis- és középvállalkozások növekedési esélyeit több más intézkedéssel is segíteni akarják, például az ipari termelést segítő támogatásokkal, finanszírozási forrásokhoz jutással, a vállalati környezet és a szakképzés fejlesztésével, valamint a kutatási források céltudatosabb felhasználásával – mondta Szűcs Lajos.

Úgy összegzett: a 2019-es kiszámítható, tervezhető és betartható költségvetése lesz Magyarországnak.

A költségvetési törvényjavaslat általános vitája szerdán kezdődik az Országgyűlésben, a zárószavazása várhatóan július 20-án lesz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.