EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Finom illatok a dolgozói derbin

Ötezer résztvevő, 90 bogrács, csaknem 100 kiló hús, ugyanennyi krumpli, főzőverseny, zene, játék kikapcsolódás – ez a mérlege a Debreceni Egyetem Dolgozói Derbijének, amelyet harmadik alkalommal rendezett meg az intézmény.

Az esős idő ellenére már kora reggel gyülekeztek a legbátrabbak a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, hogy átvehessék a főzőegységcsomagjukat. Az esőfelhővel együtt lassan a bográcsok alatt rakott tűz füstje is felszállt, és folyamatosan érkeztek a résztvevők, akik – újdonságként – kizárólag DEKA, illetve UniPass kártya felmutatásával léphettek be a rendezvény területére.


– Szinte minden képzeletet felülmúlt az érdeklődés, hiszen több mint ötezren regisztráltak a Dolgozói Napra, amelyet már harmadik alkalommal rendez meg az intézmény – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika főszervező. A Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ igazgatója kiemelte: nem változott az eredeti cél, alkalmat teremteni a kötetlen kikapcsolódásra, együttlétre az egyetem valamennyi dolgozója és családtagjaik számára.

Dobó Ági szépségkirálynő (középen) az egyetem korábbi hallgatója, most zsűriként tevékenykedett

A zsűri – Papp Csaba, a Debreceni Egyetem stratégiai igazgatója, Herendi János, az Agrár Étterem séfje, valamint az intézmény egykori jogászhallgatója, Dobó Ági szépségkirálynő, a Konyhafőnök VIP nyertese – már félkész állapotban tesztelte az ételeket. – Kicsit meg is ijedtem, hogy ennyi ételt hogyan lehet megkóstolni, számomra ez igazi kihívás – mondta Dobó Ági, aki hangsúlyozta: úgy érzi, hazajött a Debreceni Egyetemre.


Az egész napos programot sportversenyek, ugrálóvár, stadiontúra, kisvonat, lovaglás, kézműves kuckó és koncert színesítette. A szervezők munkáját a karok képviseletében 62 önkéntes hallgató segítette, akik a beléptetéstől a rendezvények lebonyolításáig közreműködtek a programokban.

A főzőverseny győztesei

Paprikás krumpli kategória: Boszorkánykonyha (Kancellária HR Igazgatóság Általános Munkaügyi Osztály)
Pörkölt kategória: baKARDI (KK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológia Intenzív Osztály)
Gulyásleves kategória: FÜLIKÉK (F.O.G. Klinika Gazdasági Iroda)
Lecsó kategória: Le cheaux à la sajteaux (RKK Sajtóiroda)
Zsűri különdíja: Kardos Menyecskék (KK Kardiológia és Szívsebészeti Klinika)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.