2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Békéscsaba

Fogadásból szerelem

A My Fair Lady G. B. Shaw Pygmalion című drámájának zenés változata. Aki ismeri Shaw drámai világát, tudja, hogy mi sem áll távolabb tőle, mint a romantikus történetek színpadra állítása.

Hogy a darab mégis minek köszönheti példátlan sikerét? Talán hogy a szövegkönyvet író Alan J. Lerner lényegében megtartja Shaw fanyar színpad- és nyelvkezelését, így kerüli el, hogy szirupossá váljék a történet. Ehhez a fanyarsághoz adja hozzá remek zenéit Frederick Loewe; a musicalben megszólaló dalok egytől egyig telitalálatok. A Békéscsabai Jókai Színházban is hatalmas sikert aratott a darab. Papp Barbara Eliza Doolittle, Szomor György Henry Higgins szerepében látható a színpadon.

MTI Fotó: Rosta Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.