EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Folyamatosak a fejlesztések

Városunkban számtalan gazdaságfejlesztési beruházás zajlik, melyben szinte minden terület érintett, legyen az akár az egészségügy, építőipar, logisztika, járműipar, tesztpálya, energia – és sorolhatnánk tovább. Zalaegerszeg valóban a jövő városa!

Zalaegerszegen összességében 353 millió forintos ráfordítással újult és újul meg az önkormányzathoz tartozó egészségügyi alapellátás, összesen 8 felnőtt-háziorvosi rendelő, 5 gyermekorvosi rendelő, 17 védőnői körzet, valamint a Botfy utcai központi ügyelet. Ezekből a felújítási munkákból már csak a Petőfi utcai védőnői szolgálat van hátra – amely 17 millió forintból korszerűsödik –, ahol zajlanak a munkálatok.
Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló 353 millió forintos egészségügyi projekttel a zalaegerszegi önkormányzat áll a legjobban országosan, így az augusztusi átadás után Zalaegerszeg lehet az első, ahol lezárul a folyamat. Mindemellett városunk folyamatos fejlődése érdekében, illetve a munkaerőhiány csökkentésére egy 18 pontból álló programcsomagot fogadott el a közgyűlés. A megoldások között szerepel munkásszálló létesítése, a volt ZÁÉV-munkásszálló felújítására és újbóli megnyitására 2018-ban 600 millió forintot fordítanak, duális képzőközpont kialakítása ugyancsak 600 millió forintos projekt keretében, lakásépítési program, szakemberlakás-koncepció, lakásvásárláshoz nyújtott kamattámogatás, építési telkek kedvezményes biztosítása.  Talán ezen intézkedések is szerepet játszottak abban, hogy 2015-ben az országban elsőként nyerte el a Tudományos és Technológiai Park minősítést a város északi ipari parkja, 2016-ban a város elnyerte a „Befektetőbarát Település” címet, 2018-ban pedig Zalaegerszeg vehette át „Az év ipari parkja” kitüntetést.


Sor került a 170 milliárd forintos beruházással megvalósuló, Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő, a sármelléki nemzetközi repülőteret is érintő M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út alapkőletételére, ezzel elindult az útépítés. Zajlik a Zalaegerszeget az osztrák határhoz vezető M8-as úttal összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út tervezése. Örömhír, hogy közel 600 millió forint értékben tervez beruházásokat az E.ON Zalaegerszegen. Az energiavállalat saját forrásból, többek között villamos és gázvezetékeket, valamint közvilágítási kábeleket cserél.

Az önkormányzattal kitűnő kapcsolatot ápoló szervezet kiemelten figyel az üzembiztonságra és minimális szolgáltatásszünetre törekszik ez időszak alatt. Az E-ON Zalában több mint 6000 km hosszú áram- és 3100 km gázhálózati vezeték működtetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, a rekonstrukciók mellett a változó energiaigényekre is kiemelt figyelmet fordít. Idén 5 főbb projekt megvalósításán dolgoznak, Landorhegyen 2, míg az Arany János és a Petőfi, valamint a Hock János utcában dolgoznak rajta. Természetesen a várható áram- vagy gázszünetekről 15 nappal a munkálatok napja előtt értesíti a lakosságot a szolgáltató!


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.