EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Folyamatosak a fejlesztések

Városunkban számtalan gazdaságfejlesztési beruházás zajlik, melyben szinte minden terület érintett, legyen az akár az egészségügy, építőipar, logisztika, járműipar, tesztpálya, energia – és sorolhatnánk tovább. Zalaegerszeg valóban a jövő városa!

Zalaegerszegen összességében 353 millió forintos ráfordítással újult és újul meg az önkormányzathoz tartozó egészségügyi alapellátás, összesen 8 felnőtt-háziorvosi rendelő, 5 gyermekorvosi rendelő, 17 védőnői körzet, valamint a Botfy utcai központi ügyelet. Ezekből a felújítási munkákból már csak a Petőfi utcai védőnői szolgálat van hátra – amely 17 millió forintból korszerűsödik –, ahol zajlanak a munkálatok.
Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló 353 millió forintos egészségügyi projekttel a zalaegerszegi önkormányzat áll a legjobban országosan, így az augusztusi átadás után Zalaegerszeg lehet az első, ahol lezárul a folyamat. Mindemellett városunk folyamatos fejlődése érdekében, illetve a munkaerőhiány csökkentésére egy 18 pontból álló programcsomagot fogadott el a közgyűlés. A megoldások között szerepel munkásszálló létesítése, a volt ZÁÉV-munkásszálló felújítására és újbóli megnyitására 2018-ban 600 millió forintot fordítanak, duális képzőközpont kialakítása ugyancsak 600 millió forintos projekt keretében, lakásépítési program, szakemberlakás-koncepció, lakásvásárláshoz nyújtott kamattámogatás, építési telkek kedvezményes biztosítása.  Talán ezen intézkedések is szerepet játszottak abban, hogy 2015-ben az országban elsőként nyerte el a Tudományos és Technológiai Park minősítést a város északi ipari parkja, 2016-ban a város elnyerte a „Befektetőbarát Település” címet, 2018-ban pedig Zalaegerszeg vehette át „Az év ipari parkja” kitüntetést.


Sor került a 170 milliárd forintos beruházással megvalósuló, Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő, a sármelléki nemzetközi repülőteret is érintő M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út alapkőletételére, ezzel elindult az útépítés. Zajlik a Zalaegerszeget az osztrák határhoz vezető M8-as úttal összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út tervezése. Örömhír, hogy közel 600 millió forint értékben tervez beruházásokat az E.ON Zalaegerszegen. Az energiavállalat saját forrásból, többek között villamos és gázvezetékeket, valamint közvilágítási kábeleket cserél.

Az önkormányzattal kitűnő kapcsolatot ápoló szervezet kiemelten figyel az üzembiztonságra és minimális szolgáltatásszünetre törekszik ez időszak alatt. Az E-ON Zalában több mint 6000 km hosszú áram- és 3100 km gázhálózati vezeték működtetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, a rekonstrukciók mellett a változó energiaigényekre is kiemelt figyelmet fordít. Idén 5 főbb projekt megvalósításán dolgoznak, Landorhegyen 2, míg az Arany János és a Petőfi, valamint a Hock János utcában dolgoznak rajta. Természetesen a várható áram- vagy gázszünetekről 15 nappal a munkálatok napja előtt értesíti a lakosságot a szolgáltató!


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.