EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,78 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Nagykanizsa

Gombos Zsolt távozott

Meglepő fordulatot vett a kanizsai futballsztori. A megyebajnoki címet szerzett és az osztályozón az NB III-as tagságot kiharcoló csapat kispadjáról felállt a sikeredző. Gombos Zsolt a másodosztályú ZTE szakmai stábjához csatlakozott.

A szakember három évet töltött a dél-zalai városban, ez idő alatt két aranyérmet nyert együttesével, amely most kiharcolta az osztályváltást – miután a Nagyatádot oda-vissza legyőzte –, és bejutott az NB III-ba. A gárda Gombos Zsolt irányításával idén a Magyar Kupa nyolcaddöntőjéig menetelt, tavasszal pedig ezüstérmet szerzett az Amatőr Kupa fináléjában.


Gombos Zsolt (elöl) itt még a kanizsai szurkolókkal pacsizik. Az eddigi sikerek ellenére a váltás mellett döntött (Fotó: Gergely Szilárd)

Nagykanizsán mindenki azt gondolta, hogy az együttes az ő irányításával kezdi meg harmadosztályú szereplését – de néhány nappal a sikerrel megvívott második osztályozó meccs után bejelentette, távozik, nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy NB II-ben a kieséstől épp csak megmenekült s most új utakat kereső Zalaegerszegi TE egyik trénere lesz.

Gombos Zsolt döntése a kanizsai klub vezetőit is meglepte, akik most előbb új edző után nézhetnek, majd vele karöltve láthatnak neki az együttes megerősítésének. Kovács Tamás elnök azonban azt mondta, terveiken nem módosítanak, és az NB III középmezőnyét célozzák meg. Ennek érdekében már több játékossal is megkezdték a tárgyalásokat, hogy minél acélosabb kerettel kezdhessék meg alig két hét múlva a nyári felkészülést.

Kapcsolódó Cikkek