2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Gyarmati Róbert nyerte az ultibajnokság szuperdöntőjét

Gyarmati Róbert (Nemesvámos) nyerte az Ultiliga 2018 Magyarország ulti versenysorozatát június 8-án péntek este a Podmaniczky-Vigyázó Rendezvénykastélyban Budapesten.

A második helyen Péli István (Debrecen), a harmadikon Kenderesi Ferenc (Szeged) végzett, egy 60 partis csatát követően. Gyarmati Róbert 91 pontot gyűjtött 60 parti alatt, míg Péli István -22, míg Kenderesi Ferenc -69 pontot bukott.


5 millió forint értékű nyereményből az első 2 millió forintot + 300 ezer forint értékű bajnok gyűrűt kap, a második 1,3 millió forintot, a harmadik 800 ezer forintot, míg a 4-9 helyezés 100 ezer forint nyert. A verseny március közepén indult az Ultistars.hu internetes oldal 30 selejtezőivel, majd április közepétől 25 városi selejtezővel folytatódott a küzdelem.

A selejtezőkre több mint 1300 regisztráció történt, ahonnan a legjobb 123 játékos jutott a budapesti döntő szakaszba. A budapesti döntő június 3-8.-ig tartott a Podmaniczky-Vigyázó Kastélyban, ahol több fordulót játszottak a résztvevők folyamatos kieséssel. Csütörtökön az elődöntőbe, még 27-en maradtak állva, majd a pénteki döntőn már csak 9-en indultak el reggel, késő délután már csak a három szuper döntős ült asztalnál.


Az Ultiliga Kártya Klub Egyesület abból a célból jött létre 2017-ben, hogy a magyarok által kifejlesztett önrablóultit visszahozza a minden napokba, ismét teljenek meg a terek, parkok, és a kocsmák jódekéjű kártyásokkal. Az önrabló ulti magyarok által kitalált ütésvállalásos, taktikai kártyajáték, amit az 1839-ben Budapesten festett 32 lapos magyar kártyával játszanak. Az Ultiliga 2018 Magyarország kártyaverseny döntő szakaszáról készült műsort szeptembertől az M4 Sportcsatornán lehet majd megnézni.

Kapcsolódó Cikkek