EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szekszárd

Gyermekétkeztetésről is döntöttek

Május végén tartotta közgyűlését Szekszárd város önkormányzata, ahol közel 50 téma került terítékre. Ezek egyike volt az adóbevételek teljesítése, továbbá a nyári gyermekétkeztetés, illetve a napközbeni ellátás.

– Közel ötven témát tárgyaltunk a legutóbbi közgyűlésen, ebből jelentős részt képviseltek az önkormányzati cégek, ugyanis 14 önkormányzati cég beszámolóját tárgyaltuk meg, illetve hivatalosan lezártuk a 2017-es évet – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Hozzátette, összefoglalva kijelenthető, hogy nagyon jól gazdálkodtak az elmúlt évben, ez a vállalkozásaikra és magára az önkormányzatra is érvényes.

– Azért nagyon fontos ez a tény, mert ha összeadjuk a cégeket, illetve az önkormányzatot, mintegy ezer főt foglalkoztatunk, tulajdonképpen a megyeszékhelyen mi vagyunk a legnagyobb foglalkoztató, ezer család egzisztenciája függ attól, hogy hogyan bánunk a ránk bízott vagyonnal. Ebből a szempontból a tavalyi év is sikeres volt, hiszen amellett, hogy a napi működéshez szükséges feltételeket biztosítottuk, egy pillanatig nem volt gondban sem az önkormányzat, sem az önkormányzati cégek. Mindemellett azokat a fejlesztéseket meg tudtuk valósítani, amelyeket még év elején kitűztünk. Természetesen arra fókuszáltunk, hogy folytatódjanak az útfelújítások, illetve a különböző infrastrukturális beruházások. Legalább ennyire fontos volt, hogy a gyerekek számára az óvodai, illetve az iskolai ellátásban megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani, elsősorban a sporton volt a hangsúly – részletezte a városvezető.


Idén is ingyen étkeztetésben részesülnek a rászoruló gyerekek a nyári szünet alatt. Fotó: Nagy Nándor

Kifejtette továbbá, hogy a napirendi pontok között szerepelt az adóteljesítés is: büszkék lehetnek, hiszen a szekszárdi vállalkozások fegyelmezett adófizetők. Ezzel tulajdonképpen biztosítják a lehetőséget arra, hogy az önkormányzat működése stabil legyen.

– Az egyik kiemelt témánk a nyári gyermekétkeztetés és a napközbeni ellátás biztosítása volt. Ez a projekt évekre visszanyúlóan nagyon jól működik Szekszárdon. A rászorulóknak, akik nem tudják megoldani a gyerekek étkeztetését vagy elhelyezését a nyári időszakban, biztosítunk egy szolgáltatást a Comenius Általános Iskolával közösen, napközis rendszerben – például programokat szervezünk, és emellett a részükre az ingyenes étkeztetést biztosítjuk. Fontos kiemelni, hogy ez az étkeztetés a rászorulók részére nemcsak a nyári szünetben működik, hanem minden iskolai szünetben – zárta szavait Ács Rezső.

A nyári étkeztetés mellett a Comenius Általános Iskolával karöltve programokat is szervez az önkormányzat. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.