EUR: 326,73 Ft
CHF: 289,58 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Szekszárd

Gyermekétkeztetésről is döntöttek

Május végén tartotta közgyűlését Szekszárd város önkormányzata, ahol közel 50 téma került terítékre. Ezek egyike volt az adóbevételek teljesítése, továbbá a nyári gyermekétkeztetés, illetve a napközbeni ellátás.

– Közel ötven témát tárgyaltunk a legutóbbi közgyűlésen, ebből jelentős részt képviseltek az önkormányzati cégek, ugyanis 14 önkormányzati cég beszámolóját tárgyaltuk meg, illetve hivatalosan lezártuk a 2017-es évet – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Hozzátette, összefoglalva kijelenthető, hogy nagyon jól gazdálkodtak az elmúlt évben, ez a vállalkozásaikra és magára az önkormányzatra is érvényes.

– Azért nagyon fontos ez a tény, mert ha összeadjuk a cégeket, illetve az önkormányzatot, mintegy ezer főt foglalkoztatunk, tulajdonképpen a megyeszékhelyen mi vagyunk a legnagyobb foglalkoztató, ezer család egzisztenciája függ attól, hogy hogyan bánunk a ránk bízott vagyonnal. Ebből a szempontból a tavalyi év is sikeres volt, hiszen amellett, hogy a napi működéshez szükséges feltételeket biztosítottuk, egy pillanatig nem volt gondban sem az önkormányzat, sem az önkormányzati cégek. Mindemellett azokat a fejlesztéseket meg tudtuk valósítani, amelyeket még év elején kitűztünk. Természetesen arra fókuszáltunk, hogy folytatódjanak az útfelújítások, illetve a különböző infrastrukturális beruházások. Legalább ennyire fontos volt, hogy a gyerekek számára az óvodai, illetve az iskolai ellátásban megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani, elsősorban a sporton volt a hangsúly – részletezte a városvezető.


Idén is ingyen étkeztetésben részesülnek a rászoruló gyerekek a nyári szünet alatt. Fotó: Nagy Nándor

Kifejtette továbbá, hogy a napirendi pontok között szerepelt az adóteljesítés is: büszkék lehetnek, hiszen a szekszárdi vállalkozások fegyelmezett adófizetők. Ezzel tulajdonképpen biztosítják a lehetőséget arra, hogy az önkormányzat működése stabil legyen.

– Az egyik kiemelt témánk a nyári gyermekétkeztetés és a napközbeni ellátás biztosítása volt. Ez a projekt évekre visszanyúlóan nagyon jól működik Szekszárdon. A rászorulóknak, akik nem tudják megoldani a gyerekek étkeztetését vagy elhelyezését a nyári időszakban, biztosítunk egy szolgáltatást a Comenius Általános Iskolával közösen, napközis rendszerben – például programokat szervezünk, és emellett a részükre az ingyenes étkeztetést biztosítjuk. Fontos kiemelni, hogy ez az étkeztetés a rászorulók részére nemcsak a nyári szünetben működik, hanem minden iskolai szünetben – zárta szavait Ács Rezső.

A nyári étkeztetés mellett a Comenius Általános Iskolával karöltve programokat is szervez az önkormányzat. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.