EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szekszárd

Gyermekétkeztetésről is döntöttek

Május végén tartotta közgyűlését Szekszárd város önkormányzata, ahol közel 50 téma került terítékre. Ezek egyike volt az adóbevételek teljesítése, továbbá a nyári gyermekétkeztetés, illetve a napközbeni ellátás.

– Közel ötven témát tárgyaltunk a legutóbbi közgyűlésen, ebből jelentős részt képviseltek az önkormányzati cégek, ugyanis 14 önkormányzati cég beszámolóját tárgyaltuk meg, illetve hivatalosan lezártuk a 2017-es évet – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Hozzátette, összefoglalva kijelenthető, hogy nagyon jól gazdálkodtak az elmúlt évben, ez a vállalkozásaikra és magára az önkormányzatra is érvényes.

– Azért nagyon fontos ez a tény, mert ha összeadjuk a cégeket, illetve az önkormányzatot, mintegy ezer főt foglalkoztatunk, tulajdonképpen a megyeszékhelyen mi vagyunk a legnagyobb foglalkoztató, ezer család egzisztenciája függ attól, hogy hogyan bánunk a ránk bízott vagyonnal. Ebből a szempontból a tavalyi év is sikeres volt, hiszen amellett, hogy a napi működéshez szükséges feltételeket biztosítottuk, egy pillanatig nem volt gondban sem az önkormányzat, sem az önkormányzati cégek. Mindemellett azokat a fejlesztéseket meg tudtuk valósítani, amelyeket még év elején kitűztünk. Természetesen arra fókuszáltunk, hogy folytatódjanak az útfelújítások, illetve a különböző infrastrukturális beruházások. Legalább ennyire fontos volt, hogy a gyerekek számára az óvodai, illetve az iskolai ellátásban megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani, elsősorban a sporton volt a hangsúly – részletezte a városvezető.


Idén is ingyen étkeztetésben részesülnek a rászoruló gyerekek a nyári szünet alatt. Fotó: Nagy Nándor

Kifejtette továbbá, hogy a napirendi pontok között szerepelt az adóteljesítés is: büszkék lehetnek, hiszen a szekszárdi vállalkozások fegyelmezett adófizetők. Ezzel tulajdonképpen biztosítják a lehetőséget arra, hogy az önkormányzat működése stabil legyen.

– Az egyik kiemelt témánk a nyári gyermekétkeztetés és a napközbeni ellátás biztosítása volt. Ez a projekt évekre visszanyúlóan nagyon jól működik Szekszárdon. A rászorulóknak, akik nem tudják megoldani a gyerekek étkeztetését vagy elhelyezését a nyári időszakban, biztosítunk egy szolgáltatást a Comenius Általános Iskolával közösen, napközis rendszerben – például programokat szervezünk, és emellett a részükre az ingyenes étkeztetést biztosítjuk. Fontos kiemelni, hogy ez az étkeztetés a rászorulók részére nemcsak a nyári szünetben működik, hanem minden iskolai szünetben – zárta szavait Ács Rezső.

A nyári étkeztetés mellett a Comenius Általános Iskolával karöltve programokat is szervez az önkormányzat. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.