EUR: 322,81 Ft
CHF: 284,77 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Külföld

Halálosan mérgező ricinnel akart gyilkolni a migráns

Terrortámadásra készülhetett az a tunéziai férfi, akit a héten vettek őrizetbe Németországban, mert nagy mennyiségben akart előállítani halálosan mérgező ricint – mondta a Rheinische Post című német lap pénteki számában megjelent interjúban Hans-Georg Maassen, a német nemzetbiztonsági hivatal vezetője.

“A bizonyítékok alapján az a kép rajzolódik ki, hogy sikerült megakadályozni egy terrortámadást” – hangoztatta Maassen, emlékeztetve, hogy a vizsgálat még folyamatban van.


A jogszabályi rendelkezések miatt csak Szief Alláh H-ként azonosított 29 éves férfit kedden vették őrizetbe Kölnben, és a lakásán találtak is ricint.

A hatóságok azért figyeltek fel rá, mert 1000 ricinusmagot és kávédarálót rendelt az interneten. A hatóságok szerint 250-1000 halálos adagot állíthatott volna elő a méregből.

Az ügyészség csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a gyanúsítottnak egyelőre nem volt terve, hogy hol és hogyan vesse be mérget, és arra sem utal semmi, hogy kapcsolatban állna valamilyen terrorszervezettel.

A ricin a ricinus magjában található, erősen mérgező fehérje, amelyből tiszta formájában egy csipetnyi több ember megöléséhez is elegendő.

Kapcsolódó Cikkek