EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Hallgassa meg az eddigi vb-k legmenőbb himnuszait – Videók!

Habár 1962 óta van a foci vb-knek hivatalos himnusza a legtöbben mégis Ricky Martin 1998-as dalára, a La Copa de la Vidára, esetleg Shakira 2010-es Waka Wakájára emlékszünk. Az idei focihimnuszt ráadásul Budapesten forgatták. A Lokál összeszedte a legmenőbb vb-dalokat.

Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi: Live It Up (2018)


Nemcsak azért kezdjük a Live It Uppal, mert ez a csütörtökön kezdődő vb egyik dala, hanem azért is, mert a klipet Budapesten forgatták. A film teljes titokban készült, a csapatnak mindössze néhány napja volt összerakni a koncepciót és a stábot, amelyben nem kisebb világsztárok működtek közre, mint a hazánkban forgató Will Smith, valamint Ronaldinho, Nicky Jam és Era Istrefi. Budapest változatos és különleges helyszínei közül a választás a Nagyvásártelepre, a Hajógyári-sziget K hídjára, valamint Óbuda egyik lakótelepére esett.

 

Ricky Martin: La Copa de la Vida (1998)


Talán ez az egyik legismertebb dala Ricky Martinnak és talán ez az egyik legsikeresebb vb-himnusz is. A Puerto-Rico-i énekes ezzel a számmal lett igazi világsztár, a nóta hatvan országban állt a toplisták élén. Ricky Martint egyébként hamarosan a magyar közönség is meghallgathatja élőben, ugyanis szeptember 4-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Dario G: Carnival De Paris (1998)

Szintén az 1998-as franciaországi vb-re készült. Nem lett olyan híres, mint Ricky Martin dala, de ha felcsendül az ismerős dobszóló sokan már elkezdik dúdolni azóta is – pedig már húsz év is eltelt.

 

Shakira: Waka Waka (2010)

Ricky Martin dala után talán Shakira nótája futotta a legnagyobbat: a Youtube-on már 1,8 milliárdan nézték meg. A kolumbiai énekesnő  mellett közreműködött a dél-afrikai Freshlyground együttes is, hiszen a világeseményt az afrikai országban rendezték meg. Éppen ezért a “Waka Waka” alapja egy tradicionális afrikai katonadal, a Zangalewa.

 

K’naan: Wavin’ Flag (2010)

Ahogy összeállításunkból kiderül van olyan vb, aminek két dala is legendás lett, miközben sok torna himnuszára a kutya sem emlékszik. Előbbi, szerencsés helyzet állt elő a 2010-es, dél-afrikai vb-vel, ahol Shakira mellett a szomáliai származású kanadai rapper K’naan is villantott egy slágert.

 

Pitbull: We are one (2014)

A legutóbbi, brazíliai vb-n Pitbull szolgáltatta a talpalávalót. Úgy érezzük ez a dal nem igazán fogja kiállni az idő próbáját, de mostani összeállításunkból (még) nem szerettük volna kihagyni. Íme:

 

Végezetül hallgassuk meg az eddigi összes vb himnuszát – legalábbis egy összeállítást róluk:

Kapcsolódó Cikkek