2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Tatabánya

Halott Pénz: visszatérő vendégek

Három éven belül már ötödször járt városunkban a Halott Pénz. A zenekar tagjai a Tatabányai Sörfesztivál visszatérő vendégei, emellett három éve egy kisebb fesztiválon is csaptak egy emlékezetes bulit a Megyeháza parkolójában, majd két éve a tavaszi turnéjuk keretében szintén ellátogattak Tatabányára.

– Utóbbi igen emlékezetes fellépés volt – eleveníti fel akkori élményeit Marsalkó Dávid, az együttes frontembere. – Előző nap Londonban játszottunk, és egyenesen onnan érkeztünk ide. Most talán az eddigieknél is nagyobb tömeg előtt játszhatunk, imádjuk az ilyen szabadtéri, nagyszabású fellépéseket.


Marsalkó Dávid megküzdött a sikerekért: 2004-ben kezdte karrierjét, akkor még szólóban, majd zenekari formációra váltott – de, mint mondja, ez sok nehézséggel járt.

Gyakorlatilag hazajárnak a városba

– Élő zenével járni az országot egyszerre felemelő és küzdelmes – hangsúlyozza az előadó. – Rengeteg szervezési feladatot jelent a banda utaztatása, a kellő technika kialakítása, viszont a koncertek élménye sokkal jobb. Korábban többször elbizonytalanodtam, volt, hogy majdnem feladtam a zenei karrierem, mára azonban érzem, hogy jó úton járunk. Talán furcsán hangzik, de én például nem is tartom magam klasszikus értelemben vett rappernek. Nagyon kedvelem az önkifejezés módját a rapben, de ennyi. Ez a legmélyebbről építkező műfaj, és én éppen így voltam: nem volt semmim, se hangszeres tudásom, se fogalmam arról, hogyan épül fel egy dal. Szépen megtanultam, miből áll össze egy könnyűzenei szám, és felépítettem a saját stílusomat.

Ezt a stílust pedig rengetegen szeretik: a legnépszerűbb közösségi oldalon már 212 ezer követője van a zenekarnak.

Kapcsolódó Cikkek