EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Halott Pénz: visszatérő vendégek

Három éven belül már ötödször járt városunkban a Halott Pénz. A zenekar tagjai a Tatabányai Sörfesztivál visszatérő vendégei, emellett három éve egy kisebb fesztiválon is csaptak egy emlékezetes bulit a Megyeháza parkolójában, majd két éve a tavaszi turnéjuk keretében szintén ellátogattak Tatabányára.

– Utóbbi igen emlékezetes fellépés volt – eleveníti fel akkori élményeit Marsalkó Dávid, az együttes frontembere. – Előző nap Londonban játszottunk, és egyenesen onnan érkeztünk ide. Most talán az eddigieknél is nagyobb tömeg előtt játszhatunk, imádjuk az ilyen szabadtéri, nagyszabású fellépéseket.


Marsalkó Dávid megküzdött a sikerekért: 2004-ben kezdte karrierjét, akkor még szólóban, majd zenekari formációra váltott – de, mint mondja, ez sok nehézséggel járt.

Gyakorlatilag hazajárnak a városba

– Élő zenével járni az országot egyszerre felemelő és küzdelmes – hangsúlyozza az előadó. – Rengeteg szervezési feladatot jelent a banda utaztatása, a kellő technika kialakítása, viszont a koncertek élménye sokkal jobb. Korábban többször elbizonytalanodtam, volt, hogy majdnem feladtam a zenei karrierem, mára azonban érzem, hogy jó úton járunk. Talán furcsán hangzik, de én például nem is tartom magam klasszikus értelemben vett rappernek. Nagyon kedvelem az önkifejezés módját a rapben, de ennyi. Ez a legmélyebbről építkező műfaj, és én éppen így voltam: nem volt semmim, se hangszeres tudásom, se fogalmam arról, hogyan épül fel egy dal. Szépen megtanultam, miből áll össze egy könnyűzenei szám, és felépítettem a saját stílusomat.

Ezt a stílust pedig rengetegen szeretik: a legnépszerűbb közösségi oldalon már 212 ezer követője van a zenekarnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.