EUR: 334,42 Ft
CHF: 311,32 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

Újjáéleszti a Vona Gábor-féle Jobbik által elsorvasztott nemzeti radikalizmust a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalom, amelynek hétvégi zászlóbontó nagygyűlésén kiderült, hamarosan pártként folytatják.

Komoly időutazáson érezhette magát az ember Ásotthalmon szombaton, ahol mintegy ezren igyekeztek bezsúfolódni a Mi Hazánk Mozgalom rendezvénysátrába. Csakhogy amikor húsz évvel előbb a MIÉP, majd később a Jobbik gyűjtötte maga köré a nemzeti radikalizmus eszméjétől túlfűtött embereket, akkor ez még gyerekcipőben járt, ma viszont erős „reneszánszba kezdett” a szélsőjobb Toroczkai László egykori Jobbik-alelnök, ásotthalmi polgármester, valamint Dúró Dóra és Novák Előd, szintén a Vona Gábor-féle „cukiságtól” és néppártosodástól megcsömörlött egykori Jobbik-vezetők irányításával.


És bár a mozgalmat a Jobbiktól függetlenedve hívták életre, sokan nem tudták megállni, hogy ne adjanak hangot csalódásuknak.

– Hatalmas önzés és árulás volt elfordulni ezektől az emberektől – hangsúlyozta Dúró Dóra, aki a Jobbik listájáról került a parlamentbe, de a hétvégi beszélgetések hatására úgy döntött, nem mond le mandátumáról, hanem a Mi Hazánkat képviseli majd, amely a következő hetekben párttá alakul. Férje, Novák Előd vagy tíz percig sorolta azok nevét, akik már elhagyták a Jobbikot és a Mi Hazánkhoz csatlakoztak.


 

 

Toroczkai beszédében kiemelte, a mai magyar pártvezetők mesterségesen megcsinált emberek, ők azonban hús-vér bajtársakkal alapítják ezt a pártot, és két éven belül túlnőnek a Jobbikon, amelyben a Vona Gábor köré gyűlő tanácsadók vették el a nemzeti radikális mozgalom lelkét, amit ők majd visszaadnak. És hogy alátámassza, valójában mitől is fordultak el „hittársaival”, megjegyezte:

– A jóisten mentett meg minket egy Jobbik–LMP–Momentum kormánykoalíciótól.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek