EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

Újjáéleszti a Vona Gábor-féle Jobbik által elsorvasztott nemzeti radikalizmust a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalom, amelynek hétvégi zászlóbontó nagygyűlésén kiderült, hamarosan pártként folytatják.

Komoly időutazáson érezhette magát az ember Ásotthalmon szombaton, ahol mintegy ezren igyekeztek bezsúfolódni a Mi Hazánk Mozgalom rendezvénysátrába. Csakhogy amikor húsz évvel előbb a MIÉP, majd később a Jobbik gyűjtötte maga köré a nemzeti radikalizmus eszméjétől túlfűtött embereket, akkor ez még gyerekcipőben járt, ma viszont erős „reneszánszba kezdett” a szélsőjobb Toroczkai László egykori Jobbik-alelnök, ásotthalmi polgármester, valamint Dúró Dóra és Novák Előd, szintén a Vona Gábor-féle „cukiságtól” és néppártosodástól megcsömörlött egykori Jobbik-vezetők irányításával.


És bár a mozgalmat a Jobbiktól függetlenedve hívták életre, sokan nem tudták megállni, hogy ne adjanak hangot csalódásuknak.

– Hatalmas önzés és árulás volt elfordulni ezektől az emberektől – hangsúlyozta Dúró Dóra, aki a Jobbik listájáról került a parlamentbe, de a hétvégi beszélgetések hatására úgy döntött, nem mond le mandátumáról, hanem a Mi Hazánkat képviseli majd, amely a következő hetekben párttá alakul. Férje, Novák Előd vagy tíz percig sorolta azok nevét, akik már elhagyták a Jobbikot és a Mi Hazánkhoz csatlakoztak.


 

 

Toroczkai beszédében kiemelte, a mai magyar pártvezetők mesterségesen megcsinált emberek, ők azonban hús-vér bajtársakkal alapítják ezt a pártot, és két éven belül túlnőnek a Jobbikon, amelyben a Vona Gábor köré gyűlő tanácsadók vették el a nemzeti radikális mozgalom lelkét, amit ők majd visszaadnak. És hogy alátámassza, valójában mitől is fordultak el „hittársaival”, megjegyezte:

– A jóisten mentett meg minket egy Jobbik–LMP–Momentum kormánykoalíciótól.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.