EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Hangszermustra

A Miskolci Galéria kiállítóterében ezúttal mintegy 140 hangszer várta a zenére éhes érdeklődőket. A Hangszert a kézbe országos rendezvénysorozatnak városunk is otthont adott.

A múlt szombatig tartó rendezvénysorozat alkalmából több százan tértek be a galériába egy kis zenélésre. A Hangfoglaló Programot a Nemzeti Kulturális Alap indított el négy éve. Először az volt a cél, hogy a magyar könnyűzenét segítse. Csaknem hárommilliárd forintot fordítottak a vidéki klubok életben tartására, illetve a fiatal tehetségek támogatására, de a legfontosabb, hogy minél több gyerek megismerhesse a zenélés örömeit.

Folyamatosan telt ház volt a Miskolci Galériában – fotó: Balogh Marcell

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.