EUR: 321,95 Ft
CHF: 275,29 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Miskolc

Hangszermustra

A Miskolci Galéria kiállítóterében ezúttal mintegy 140 hangszer várta a zenére éhes érdeklődőket. A Hangszert a kézbe országos rendezvénysorozatnak városunk is otthont adott.

A múlt szombatig tartó rendezvénysorozat alkalmából több százan tértek be a galériába egy kis zenélésre. A Hangfoglaló Programot a Nemzeti Kulturális Alap indított el négy éve. Először az volt a cél, hogy a magyar könnyűzenét segítse. Csaknem hárommilliárd forintot fordítottak a vidéki klubok életben tartására, illetve a fiatal tehetségek támogatására, de a legfontosabb, hogy minél több gyerek megismerhesse a zenélés örömeit.

Folyamatosan telt ház volt a Miskolci Galériában – fotó: Balogh Marcell

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.