EUR: 322,81 Ft
CHF: 284,77 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Hány tagja van a Jobbiknak? Egymást cáfolják a pártvezetők!

A Magyar Posta fizetési felszólítást küld a Jobbiknak, mert a párt 61 millió forinttal tartozik a vállalatnak. Közben egymásnak ellentmondó nyilatkozatok keringenek arról, hogy hány fős lehet a kilépési cunami után a párt tagsága. A vezetés szerint 15-20 ezer, míg a Lokálnak nyilatkozó egyik regionális igazgató szerint már csak alig négyezer.

Komoly bajok vannak a Jobbikban. Valójában szombaton dől el, hogy mekkora, ugyanis Toroczkai László ekkor indít egy önálló új politikai mozgalmat, de az eddigi Mi Magunk elnevezés helyett a Mi Hazánk nevet fogják használni.
Közben naponta egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelennek meg arról, hányan léptek ki a Jobbikból és mennyivel nőtt a tagság száma. Volner János alelnök húszezres, Jakab Péter szóvivő tizenötezres tagságról beszél, miközben Novák Előd szerint az aktív tagokat illetően az utóbbi számnak inkább a harmada közelít a valósághoz – írta a Magyar Idők.

Miközben a Magyar Idők cikke szerint Dúró Dóra és Novák Előd után több regionális igazgató, önkormányzati képviselő, megyei közgyűlési tag és polgármester is a Jobbik elhagyása mellett döntött, a párt vezetése állítja: a választás óta többen léptek be a Jobbikba, mint ahányan ki. Ezzel kapcsolatban igen érdekes állítást fogalmazott meg egy jobbikos vezető.


„A párt regionális igazgatójaként el kell áruljam, hogy már négyezer tagja sincs a Jobbiknak, s ezt a kongresszusi számok is alátámasztják: jóindulattal számolva is csak 3975 tagot takar a küldöttek száma” – írta közleményében Szőcs Norbert, a Jobbik regionális igazgatója.

„Hamis az állítás, hogy négyezernél is kevesebb tagunk van. Ezzel szemben az az igazság, hogy a ma déli adatok alapján a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak 13 525 aktív tagja és 705 települési alapszervezete van jelenleg is” – reagált Szőcs állításaira pénteken Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója. Szabó szerint Szőcs már nem is regionális igazgatója a pártnak, mivel kilépett a Jobbikból.


Szőcs minderről azt mondta a Lokálnak: valóban kilépett a Jobbikból és lemondott a megyei elnöki pozíciójáról, de a regionális igazgatói posztról nem kellett, mert az a megbízatása június 30-án amúgy is lejár.

A Jobbikot még az ág is húzza, ugyanis nem elég, hogy sokan távoztak, távoznak, a Magyar Posta nemrég azt közölte, hogy fizetési felszólítást küld a pártnak, mert 61 millió forint lejárt tartozása van felé.

Szerintük a Jobbik idén február és április eleje között a Magyar Postát bízta meg választási reklámkiadványainak országos kézbesítésével, de május végéig egyáltalán nem fizettek az elvégzett munkáért. Végül június elején a teljes tartozás egy részét átutalták, de továbbra is több mint 61 millió forinttal, plusz a késedelmi kamat összegével adós a társaságnak a párt – tették hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek