2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Békéscsaba

Harmadik helyen zárt végül az Előre

Sikeres szezon, profi játékosokkal – így értékelte a 2017/2018-as szezont Boér Gábor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője. A szakember rendszeresen azt nyilatkozta, hogy egy nagyon erős, kiegyensúlyozott labdarúgó-bajnokságban kell folyamatosan jól szerepelniük a fiúknak. Éppen ezért szép eredmény, hogy végül a harmadik helyen tudtak végezni. A kezdés után nem sokkal a két feljutó csapat, az MTK és a Kisvárda elég hamar elszakadt a mezőnytől, olyan előnyre tettek szert, amit nagyon nehéz lett volna behozni.

Az előző nyáron számos olyan új játékost igazoltak, akiben látták a potenciált, akikkel ha nem is az első évben, de később lehetségesnek tűnik az NB I-be való feljutás. A játékosok többsége még nagyon fiatal, viszont tele van ambícióval, szeretnének minél feljebb jutni. A szezon elején egy új játékstílust is kialakítottak a csapattal, aminek az elsajátításához természetesen szintén ugyanúgy időre volt szükség, mint a fiúk összecsiszolódásához. Ezért kezdték kicsit gyengébben is a szezont, mint szerették volna.


Az ősz végére ezt sikerült úgy korrigálni, hogy a pontok alapján felérhettek a dobogó harmadik fokára. Emellett a másik nagy eredménye volt az együttesnek, hogy a legjobb tizenhat közé juthattak a Magyar Kupában – ez a sorozat is prioritást kapott az év folyamán. Az NB II-es sorozatban a tavaszi szezon során folyamatosan közel maradtak a harmadik helyhez, ezért volt sikeres az elmúlt néhány hónap.

Az egész szezont tekintve 19 győzelem, 8 döntetlen és 11 vereség, 64 lőtt gól és ezzel együtt 65 pont volt az Előre felnőtt csapatának mérlege. A bajnokság gólkirálya Birtalan Botond lett 22 találatával, de a többiek sem tétlenkedtek hiszen Urbin Péter 8, Szatmári István 6, Gránicz Patrik 5, Mészáros Márk 4, Nagy István 4, Gyurján Bence 3, Szélpál Norbert 3, Nagy Sándor 2, Tóth Dániel 2, Király Patrik 1, Kiss László 1 és Viczián Ádám szintén 1 góllal járult hozzá a csapat sikeréhez. Tavasszal 17 mérkőzésen összesen 25 találatot szereztek, így jött össze a mérkőzésenkénti 1,5-ös átlag – tájékoztatott honlapján a klub.


Kapcsolódó Cikkek