EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,49 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Eger

Hároméves a Beatles-múzeum

Május végén ünnepelte harmadik születésnapját az Egri Road Beatles Múzeum. A világon is ritka, 2000 tárgyi emléket felvonultató interaktív kiállításra már 77 országból jöttek látogatók, az elégedettség pedig százszázalékos.

Az eddigi visszajelzések alapján nem kell feltétlenül Beatles-rajongónak lenni ahhoz, hogy közel két órát vidáman eltöltsünk a zenekar történetét bemutató tárlaton. A múzeum a kornak megfelelő technikai színvonalon vezeti be a látogatót a legendás együttes világába. Rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatják be a Beatles történetét. A tulajdonosok szeretnének minél több egri lakost vendégül látni, ezért lehetővé tették a kedvezményes belépést. Városkártyával vagy egri diákigazolvánnyal júniustól 500 forintos engedménnyel látogathatják az érdeklődők a múzeumot.

A szülinapi mulatságon az Albatross zenekar adott koncertet a Zenepavilonban, amelyhez a Columbia Brass, Pulius Tamás (Supernem), Szekeres András (Junkies), valamint Szabó Karcsi jazz-zongorista is csatlakozott. Beatles-dalok és jól ismert rockklasszikusok csendültek fel. A koncert után a Lenoardo Dance Clubban Sixties Pop Partyt tartottak, ahol a korszak nagy slágereire rophatta a táncot a közönség.

A múzeum másnap is ünnepelt: egész nap kedvezményes áron volt látogatható a kiállítás, délután pedig a Hotel Korona Eger Attila termében ritka filmek, térhatásos lemezhallgatás és Paul McCartney budapesti fellépésének felelevenítése is a program része volt, de a tombola, a játék és tortakóstolás sem maradt el. További érdekességek, részletek a beatlesmuzeum.hu internetes oldalon olvashatók.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.