EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Eger

Hároméves a Beatles-múzeum

Május végén ünnepelte harmadik születésnapját az Egri Road Beatles Múzeum. A világon is ritka, 2000 tárgyi emléket felvonultató interaktív kiállításra már 77 országból jöttek látogatók, az elégedettség pedig százszázalékos.

Az eddigi visszajelzések alapján nem kell feltétlenül Beatles-rajongónak lenni ahhoz, hogy közel két órát vidáman eltöltsünk a zenekar történetét bemutató tárlaton. A múzeum a kornak megfelelő technikai színvonalon vezeti be a látogatót a legendás együttes világába. Rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatják be a Beatles történetét. A tulajdonosok szeretnének minél több egri lakost vendégül látni, ezért lehetővé tették a kedvezményes belépést. Városkártyával vagy egri diákigazolvánnyal júniustól 500 forintos engedménnyel látogathatják az érdeklődők a múzeumot.

A szülinapi mulatságon az Albatross zenekar adott koncertet a Zenepavilonban, amelyhez a Columbia Brass, Pulius Tamás (Supernem), Szekeres András (Junkies), valamint Szabó Karcsi jazz-zongorista is csatlakozott. Beatles-dalok és jól ismert rockklasszikusok csendültek fel. A koncert után a Lenoardo Dance Clubban Sixties Pop Partyt tartottak, ahol a korszak nagy slágereire rophatta a táncot a közönség.

A múzeum másnap is ünnepelt: egész nap kedvezményes áron volt látogatható a kiállítás, délután pedig a Hotel Korona Eger Attila termében ritka filmek, térhatásos lemezhallgatás és Paul McCartney budapesti fellépésének felelevenítése is a program része volt, de a tombola, a játék és tortakóstolás sem maradt el. További érdekességek, részletek a beatlesmuzeum.hu internetes oldalon olvashatók.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.