EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,53 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Hatalmas összegeket költene Brüsszel a migráció ösztönzésére

Az Origo információi szerint az Európai Bizottság egy migrációt támogató uniós költségvetési javaslatot tett le az asztalra, amely a jelenlegi (2014-2020) 13 milliárd euró helyett immár 35 milliárd eurót biztosítana a következő hétéves ciklusban (2021-2027) a migráció kezelésére és az úgynevezett határvédelemre. A javaslat megvizsgálása után azonban egyértelműen kiderül, hogy a megnövelt források nem a migránsok beáramlásának a megszüntetését céloznák meg, hanem a migrációt ösztönöznék.

A 10,4 milliárd euróból a migránsok befogadását, valamint a Magyarország által elutasított kötelező betelepítési kvóták szétosztását finanszíroznák.


Az új költségvetési javaslatban a migránsok hosszú távú integrációjának anyagi támogatása teljes egészében a kohéziós politika forrásaiból valósulna meg – írja az Origo.

Brüsszel döntése alapján, minden harmadik országból jövő menekült befogadása után évente 120 000 forint (kb. 400 euró) bónusz támogatást kapna az adott ország.


Az érkezők integrációja nemzeti hatáskörben lévő feladat, így az ehhez szükséges forrásokat is a migránsokat befogadó tagállamoknak kell biztosítaniuk. Ez a javaslat ebben a formában nem jelent más, mint a kevésbé fejlett közép-kelet-európai országoknak szánt pénzügyi források egy részének az elvételét, amit majd olyan fejlettebb tagállamok kapnának meg, amelyek behívták a migránsokat Európába – olvasható az Origo oldalán.

 

Kapcsolódó Cikkek