2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Hódmezővásárhely

Hatástalanították az ellenséget!

Nyílt napot tartottak a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában. A rendezvényre több mint ezer vendég, gyermek látogatott ki, akik egy óriási helikopterbe is beülhettek, de végignézhettek egy hadgyakorlatot is, amelynek során repültek a füstgránátok, és a fegyverek is ropogtak!

A rendezvény reggel 9-kor kezdődött, de már jóval korábban is kígyózó gyermekek sora jelezte a laktanya bejárata előtt: ez a nap különleges lesz

Szélesre tárta kapuit az érdeklődők előtt a Zrínyi Miklós laktanya. A belépés előzetes regisztrációt nem igényelt, így délelőtt bárki megnézhette a kiállított tankokat és fegyvereket.


A gyerekek és a hatalmas gépmadár

Ahogy beljebb sétáltak a vendégek, megpillanthatták az óriási helikoptert, amit a 86-os Szolnoki Helikopterbázis biztosított a laktanya számára a nyílt napra. A hatalmas és méltóságteljes gépmadár a délig tartó rendezvény végéig volt Hódmezővásárhelyen, utána visszarepült a határra.

Egészen közel merészkedhettek a gyerekek a fegyverekhez

A nyílt napon többször is elsültek a fegyverek, ugyanis rajgyakorlatot is tartottak a katonák, így igazi harcászati bemutatónak lehettek tanúi a kicsik és nagyok. A töltények ugyan nem voltak élesek, de puskák ropogtak, füstgránátok repültek, majd végül körbekerítették az „ellenséget” és ellátták a sérüléseket.

A tankokba is bemászhattak a kicsik

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.