EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Hatástalanították az ellenséget!

Nyílt napot tartottak a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában. A rendezvényre több mint ezer vendég, gyermek látogatott ki, akik egy óriási helikopterbe is beülhettek, de végignézhettek egy hadgyakorlatot is, amelynek során repültek a füstgránátok, és a fegyverek is ropogtak!

A rendezvény reggel 9-kor kezdődött, de már jóval korábban is kígyózó gyermekek sora jelezte a laktanya bejárata előtt: ez a nap különleges lesz

Szélesre tárta kapuit az érdeklődők előtt a Zrínyi Miklós laktanya. A belépés előzetes regisztrációt nem igényelt, így délelőtt bárki megnézhette a kiállított tankokat és fegyvereket.


A gyerekek és a hatalmas gépmadár

Ahogy beljebb sétáltak a vendégek, megpillanthatták az óriási helikoptert, amit a 86-os Szolnoki Helikopterbázis biztosított a laktanya számára a nyílt napra. A hatalmas és méltóságteljes gépmadár a délig tartó rendezvény végéig volt Hódmezővásárhelyen, utána visszarepült a határra.

Egészen közel merészkedhettek a gyerekek a fegyverekhez

A nyílt napon többször is elsültek a fegyverek, ugyanis rajgyakorlatot is tartottak a katonák, így igazi harcászati bemutatónak lehettek tanúi a kicsik és nagyok. A töltények ugyan nem voltak élesek, de puskák ropogtak, füstgránátok repültek, majd végül körbekerítették az „ellenséget” és ellátták a sérüléseket.

A tankokba is bemászhattak a kicsik

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.