EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Hol vannak a virágok, polgármester úr?

Hódmezővásárhely már hosszú évek óta részese volt a Virágos Magyarországért Mozgalomnak. A versenyen minden évben közel 300 település indult, és Vásárhely mindig előkelő helyen végzett, többször nyert is. A város többször elnyerte az Arany Rózsa díjat is, ami a közterületek szépségéért jár.

A lakók már hozzászoktak, hogy egy nyári estén sétálva a kandelábereken színpompás virágok fogadják őket, ami a közérzetüket is javította. A közterületek díszítése nemcsak az önkormányzat érdeke volt, hiszen sokan tettek, tesznek ki virágokat az ablakba, illetve ültetnek növényeket az ingatlanuk elé.


Kecskeméti Rita települési képviselő

–  Köszönet minden hódmezővásárhelyinek, aki tesz azért, hogy a környezetünk szebb legyen. Meggyőződésem, hogy az, milyen a környezetünk, mennyire virágos, mennyire rendezett, milyen külső benyomások érnek minket, befolyásolja a közérzetünket, a hétköznapjainkat. Ezért is jogos a lakosok kérdése, hogy hol vannak a kandeláberekről a virágok – mondta Kecskeméti Rita települési képviselő.

Lapzártánkig üresek voltak a virágtartók Hódmezővásárhelyen.

A képviselő hozzátette, hogy az időjárás már áprilisban alkalmas volt arra, hogy az amúgy a város által nevelt és gondozott növények kikerüljenek a villanyoszlopokra. A virágosításnak ugyanakkora költsége lenne, mint az elmúlt években. A város megtermeli a növényeket, a saját gépjárműjével beszállítja a településre, és városi alkalmazottak kihelyezik azokat. Kecskeméti Rita elmondta, hogy ez az akció semmilyen külső és pluszforintba nem kerülne az önkormányzatnak, ezért is kéri a polgármestert, hogy intézkedjen az ügyben és kerüljenek ki a virágok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.