2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Hódmezővásárhely

Hol vannak a virágok, polgármester úr?

Hódmezővásárhely már hosszú évek óta részese volt a Virágos Magyarországért Mozgalomnak. A versenyen minden évben közel 300 település indult, és Vásárhely mindig előkelő helyen végzett, többször nyert is. A város többször elnyerte az Arany Rózsa díjat is, ami a közterületek szépségéért jár.

A lakók már hozzászoktak, hogy egy nyári estén sétálva a kandelábereken színpompás virágok fogadják őket, ami a közérzetüket is javította. A közterületek díszítése nemcsak az önkormányzat érdeke volt, hiszen sokan tettek, tesznek ki virágokat az ablakba, illetve ültetnek növényeket az ingatlanuk elé.


Kecskeméti Rita települési képviselő

–  Köszönet minden hódmezővásárhelyinek, aki tesz azért, hogy a környezetünk szebb legyen. Meggyőződésem, hogy az, milyen a környezetünk, mennyire virágos, mennyire rendezett, milyen külső benyomások érnek minket, befolyásolja a közérzetünket, a hétköznapjainkat. Ezért is jogos a lakosok kérdése, hogy hol vannak a kandeláberekről a virágok – mondta Kecskeméti Rita települési képviselő.

Lapzártánkig üresek voltak a virágtartók Hódmezővásárhelyen.

A képviselő hozzátette, hogy az időjárás már áprilisban alkalmas volt arra, hogy az amúgy a város által nevelt és gondozott növények kikerüljenek a villanyoszlopokra. A virágosításnak ugyanakkora költsége lenne, mint az elmúlt években. A város megtermeli a növényeket, a saját gépjárműjével beszállítja a településre, és városi alkalmazottak kihelyezik azokat. Kecskeméti Rita elmondta, hogy ez az akció semmilyen külső és pluszforintba nem kerülne az önkormányzatnak, ezért is kéri a polgármestert, hogy intézkedjen az ügyben és kerüljenek ki a virágok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.