2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Hozták a kötelezőt

A 17 éves tehetség a 90. percben szerzett gólt a labdarúgó NB I záró fordulójában. A Haladás ezzel 1-0-ra legyőzte hazai pályán a vendég Mezőkövesdet és az első osztályban maradt.

Közel hétezeren látogattak ki a kiesési rangadóra Fotó: haladas.hu

Szombathelyen, a Haladás-stadionban közel 7 ezren várták, hogy Farkas Ádám játékvezető sípjelére a múlt hétvégén a Hali nekiessen az ellenfelének és,,kivégezze” a Mezőkövesdet, ezzel magabiztosan megőrizze NB I-es tagságát. A várakozásoktól eltérően azonban mindkét, a kiesés rémétől fenyegetett csapat óvatosan kezdett. Aztán egyre veszélyesebbé vált a Haladás, de a Mezőkövesd szervezetten, fegyelmezetten védekezve hatástalanította a szombathelyi akciókat. A közepes iramú első félidő után sokan várták kíváncsian a híreket, hogyan állnak az ellenlábas csapatok Diósgyőrben, Balmazújvárosban és a Bozsik-stadionban. A második félidő elején a Hali-drukkerek ,,Csak a Kispest” rigmussal a Honvédot éltették, történt ugyanis, hogy a Honvéd magabiztosan vezetett a Vasas ellen. A 60. percben érkezett a fontos és bődületes nagy gólok szerzője, a még mindig csak 17 esztendős Kiss Tamás, a lelátón pedig sokan elkezdtek reménykedni, hogy az ifjú támadó a ferencvárosi után a mezőkövesdi kapuba is betalál. A vendégek közben jól láthatóan döntetlenre játszottak, nekik ekkor az egy pont is az NB I-es folytatást jelentette. A Haladás sorsa azonban mások kezében volt, és ezt bizony nehezen viselte a közönség. A lelátó népe harsány füttyel jelezte, hogy ez kevés, győzelmet követeltek a csapattól. A 78. percben Németh Máriót is pályára küldte Hipp mester. A két fiatal a 89. percben eldöntötte a 3 pont és a bennmaradás sorsát.


Kiss Tamás találatával az élvonalban folytatja a Haladás Fotó: haladas.hu

Németh Márió cselezgetett, majd kiugratta a 21-es mezben futballozó Kiss Tamást, aki, mint lapunknak elmondta, már a labda átvételekor tudta, mit szeretne kezdeni a játékszerrel.

– Örülök, hogy a csel sikerült, onnan pedig tényleg rutinfeladat volt betalálni. Boldog vagyok, hogy sikerült, de ez csapatsport, így mindenki hozzátette a győzelemhez a maga teljesítményét. Elmondhatatlanok most az érzések, nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a találkozót. A mesterrel megbeszéltük, hogy mit szeretne látni tőlem, igyekeztem maximálisan megfelelni ennek. Nagyon nehéz 90 perc van a hátunk mögött, hiszen a Mezőkövesd alaposan felkészült belőlünk, remekül zárt a védelmük és kontrákkal próbáltak zavart okozni. Végül mégis sikerült felőrölni őket – fogalmazott a gólszerző, aki az idei bajnokságban szó szerint berobbant a köztudatba.


A lefújás után kezdetét vette az örömünnep a Rohonci úton Fotó: haladas.hu

A szombathelyi zöld-fehérek nem sok szabadságot kapnak: két hét múlva újra edzés. A 2018/2019-es bajnokság ugyanis már július végén startol.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.