EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Győr

Hugoo az Európa -bajnokság első érmese

Bemutatták az U18-as atlétikai Európa-bajnokság érmeit, először Hugoo, a kabalafigura nyakába akasztottak egyet. Az önkéntesek eligazítása is megkezdődött.

A 2017-es EYOF-on feltűnt és megkedvelt kiskakas, Hugoo az U18-as atlétikai Európa-bajnokságról sem hiányozhat. Főleg azért, mert a kontinensviadalon – július 5-től négy napon át – ismét a jövő reménységei versenyeznek Győrben. Hugoo így visszatérhetett a tavalyi nagy élményei és sikerei helyszínére. Ki másnak a nyakába került volna először az Eb látványos érme, mint a kabalafigurának? Hugoo pedig büszkén feszített lila mezében, hiszen volt ideje megszokni a rivaldafényt.


A 2017-es EYOF-on mindenkit imádta Hugoot, most az U18-as atlétikai Eb kabalájaként is láthatjuk
Fotó: atletika.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség nemcsak a medálokat mutatta be, hanem részt vett a több száz önkéntes eligazításán is, ahol a verseny mellett a várható feladatokról is tájékoztatták az egy hónap múlva rajtoló viadal közreműködőit. A szövetség főtitkára, Gyulai Márton kiemelte, hogy az önkéntesek fontos részei egy világversenynek, ezért már most köszönet illeti őket.

Az U18-as atlétikai Eb hivatalos érme, amelyet Hugoo, a kabalakakas kapott meg először
Fotó: atletika.hu

A 2018-as atlétikai Eb-vel a MASZ az első olyan európai szövetség az 51 közül, amely legalább egyszer minden korcsoport számára rendezett már kontinensviadalt, beleértve a fedett pályás és szabadtéri Európa-bajnokságokat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.