EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb II.kerület

Igazi köztér lesz a Széna térből

Várhatóan jövő júniusban már elkezdődhet a Széna tér felújítása, amely a tervek szerint 2020 végén fejeződik be. A beruházás összköltsége 2,5 milliárd forint.

A Széna tér jelenlegi állapotában rendezetlen és elhanyagolt. A Csalogány és a Hattyú utca két részre osztja a teret. Az Ostrom és a Hattyú utca közötti terület parkolóként, illetve taxiállomásként funkcionál. A buszmegállók és buszvárók jelentős területet vesznek el a térből, ahol semmilyen utcabútor nem található, jelenleg kizárólag közlekedési funkciókat szolgál.

A területet jelenleg az itt üzemelő helyközi buszvégállomás funkciója határozza meg.
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A cél az, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi, minél nagyobb zöldfelületet magában foglaló köztérré alakítsák. Ennek érdekében az előzetes elképzelések szerint megszűnne az Ostrom és a Hattyú utca közötti parkoló, valamint rendeznék a Csalogány és a Hattyú utca kapcsolódó szakaszait is.

A felújítás eredményeként csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége, a közterületi fejlesztéssel pedig a környezet minősége, építészeti értéke és használhatósága is jelentősen javulna.


Semmilyen térbútor nincs jelenleg a Szénán (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.