2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb II.kerület

Igazi köztér lesz a Széna térből

Várhatóan jövő júniusban már elkezdődhet a Széna tér felújítása, amely a tervek szerint 2020 végén fejeződik be. A beruházás összköltsége 2,5 milliárd forint.

A Széna tér jelenlegi állapotában rendezetlen és elhanyagolt. A Csalogány és a Hattyú utca két részre osztja a teret. Az Ostrom és a Hattyú utca közötti terület parkolóként, illetve taxiállomásként funkcionál. A buszmegállók és buszvárók jelentős területet vesznek el a térből, ahol semmilyen utcabútor nem található, jelenleg kizárólag közlekedési funkciókat szolgál.

A területet jelenleg az itt üzemelő helyközi buszvégállomás funkciója határozza meg.
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A cél az, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi, minél nagyobb zöldfelületet magában foglaló köztérré alakítsák. Ennek érdekében az előzetes elképzelések szerint megszűnne az Ostrom és a Hattyú utca közötti parkoló, valamint rendeznék a Csalogány és a Hattyú utca kapcsolódó szakaszait is.

A felújítás eredményeként csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége, a közterületi fejlesztéssel pedig a környezet minősége, építészeti értéke és használhatósága is jelentősen javulna.


Semmilyen térbútor nincs jelenleg a Szénán (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.