EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Külföld

Így hálózta be Soros az új nyugat-balkáni útvonal országait

Az Origo egy összeállítást készített, amiben megmutatják, hogyan hálózta be Soros György az új nyugat-balkáni útvonal országait.

A spekuláns bevándorlókkal akarja elárasztani Európát, a nemzetállamok útban vannak neki, azt akarja, hogy minden hatalom Brüsszelnél, azaz a Soros által irányított NGO-knál összpontosuljon – írja az Origo. Soros szervezetei (melyeket a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül finanszíroz) a migrációt mint pozitív folyamatot igyekeznek bemutatni a társadalom számára, segítséget nyújtanak az illegális bevándorlóknak, és azon dolgoznak, hogy lazítsanak a bevándorlási rendszer “merevségén”. Az új nyugat-balkáni útvonal Albániát, Montenegrót, Bosznia-Hercegovinát, Horvátországot és Szlovéniát érinti.


A lap megmutatja, hogyan hálózta be Soros György ezeket az országokat is.

A migrációt segítő NGO Albániában a Soros György szervezete által támogatott Tirana Jogsegély Társaság (Sherbimit Ligjor Falas Tirane), mely ingyenes jogi segítségnyújtást biztosít a migránsoknak, és szívesen képviselik őket a bíróságon is.


Bosznia-Hercegovinában is várja segítő szervezet az odaérkező bevándorlókat. A Jogsegély Hálózat nevű NGO kifejezetten a migránsokra szakosodott, őket támogatja. A szervezet forrásainak egy részét a Nyílt Társadalom Alapítvány helyi részlege biztosítja, a Soros-alapítvány már 1993 óta jelen van az országban.

A migránsválság kezdete óta Horvátországban két – a Soros-hálózathoz egyértelműen köthető – NGO lépett fel a leglátványosabban a migráció elősegítése érdekében. Ezen szervezetek a „Are you Syrious? és a Béketanulmányok Központja (CMS) névre hallgatnak, anyagi hátterüket pedig Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja. Tevékenységüket látva egyértelmű, hogy célkitűzésük nem más, mint hogy a horvát jogszabályokat kijátszva illegális bevándorlók tömegeit juttassák Európába.

2016-ban a balkáni útvonalon szigorodó ellenőrzések nyomán Soros György szervezetei új taktikát dolgoztak ki a migránsok részére: eszerint az illegális határátlépők horvát területre lépve telefonon azonnal hívják a civil szervezeteket, amelyek rögtön a migránsok tartózkodási helyére küldik az aktivistáikat. A helyszínen eljáró rendőrök az aktivisták ellenszegülése miatt nem tudják a gyorsított eljárást alkalmazni a határsértőkkel szemben.

A balkáni migrációs útvonal utolsó állomásán, Szlovéniában működik a Béke Intézet (Mirovni Institut), melyet a Nyílt Társadalom Alapítvány szintén finanszíroz, és amely szintén számos migrációs projektet futtat. A szervezet Brüsszeltől is kap pénzügyi támogatást. Az egyik olyan program, amelyet Soros szervezete támogatott, a Refugee Action II. nevet kapta. Az egy évig (2016-2017) futó projekt összesen 87 400 dollár (24 millió forint) támogatásban részesült. A program célja az volt, hogy egy “igazságosabb” és nyíltabb társadalmat alakítsanak ki, ahol a migránsokat szívesen fogadják, és úgy tekintenek rájuk, mint a társadalom egyenjogú tagjaira.

A cikkből az is kiderül, mi volt a projekt második rendkívül aggasztó célja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek