EUR: 313,91 Ft
CHF: 276,69 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Sport

Íme, a foci-vb 3 legmenőbb kiscsapata

Az egész világ focilázban ég. A házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia mai mérkőzésével kezdetét veszi a labdarúgó világbajnokság. A szurkolók alig várják, hogy lássák a németeket vagy a brazilokat játszani.  De mi a helyzet a kisebb , nem annyira népszerű csapatokkal? Ők is nagyon menők! Megmutatjuk miért!

38 millió dollárt azaz 10 milliárd forintot nyer majd az olaszországi foci vb nyertes csapata. Oroszország pedig semmit nem bíz a véletlenre, minden idők legdrágább tornáját rendezi meg, a hírek szerint  5412 milliárd forintnak megfelelő összegbe kerül. Most először alkalmaznak majd videóbírót (a vb-n meccsenként egy videóbíró és három asszisztens követi az eseményeket több képernyőn a moszkvai központban), a stadionokban közzéteszik majd a visszajátszásokat is. A szakemberek 30 kamera felvételét nézhetik meg vitás helyzetben. Szóval elképesztően izgalmas lesz a 2018-as vb és mindenki az óriási csatákat várja, a legnagyobb világsztárok góljait és cseleit. Sokak szerint a németeknek vagy a braziloknak bérelt helyük van a dobogón, de mi a helyzet a kis csapatokkal? Mi nekik is nagyon szurkolunk majd, el is áruljuk miért!


Nigéria azaz a Szuper Sasok

A Szuper sasoknak becézett nigériai csapat a ’90-es években lopta be először magát a focirajongók szívébe: 1994-ben és négy évvel később is csupán a nyolcad döntőben estek ki a vb-ről, a „kettő közt”, pedig megnyerték az atlantai olimpiát. Jay Jay Okocha, Taribo West, vagy Nwankwo Kanu a korszak legnagyobb sztárjai voltak, olyan európai topcsapatokban alkottak maradandót, mint az Internazionale, az AC Milan, vagy éppen az Arsenal.


Persze a mostani csapattagok közül erre már nem sokan emlékezhetnek, hiszen például az oroszországi keret legfiatalabb tagja Francis Uzoho mindössze 19 éves, tehát a fenti tornák idején még meg sem született, de a csapat egyik sztárjának számító arsenalos, 22 éves Alex Iwobi – aki csapata vb kijutást érő gólját szerezte – is csupán néhány hónapos csecsemő volt, mikor Kanuék olimpiát nyertek.

Persze a mostani csapat is igazán szeretnivaló és ugyanazt a technikás támadó focit várjuk tőlük, mint a nagy elődeiktől. Sok szurkolót már a színes és menő csapatmezükkel is meggyőztek. Majd következett az utazóruhájuk, ami megmutatta, hogy nem csak stílusosak, de nagyon egységesek és összetartóak is. Kérdés persze hogy ez mire lesz elég, hisz a nigériai válogatott 1-0-ra kikapott a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a csehektől.  A vb-ben pedig ahhoz hogy túljusson a D-csoporton meg kell küzdenie Argentínával, Horvátországgal és Izlanddal.

Mikor lesz az első meccsük?

2018. június 16. 21:00 (magyar idő szerint 21:00) Horvátország – Nigéria

 

Izland – Szívtépő vikingek

Őszintén szólva, az izlandiak már a 2016-os Európa bajnokságon is megvettek minket kilóra. A meccsek előtt a saját szurkolóikkal együtt elődeik viking harci szokásait idézik fel. Az ember belegondol – miközben kirázza a hideg és talán egy kicsit a szeme is könnyes lesz – hogy pont erről szól a sport, még inkább a foci. Az összetartozásról és arról hogy együtt dobbanjon a szívünk. (Persze nekünk magyaroknak is együtt dobbant, mikor éppen az izlandiak ellen sikerült kiszurkolnunk ellenük az egyenlítő gólt az Eb csoportkörében). Izland egy 330 ezer lelkes ország, már most óriási, amit elértek. Nemrég azonban az izlandi környezetvédők kiakadtak azon, hogy a válogatott 2900 pár zoknival utazott az oroszországi világbajnokságra és annyira sok cuccuk volt, hogy nem csak a poggyásztér telt meg, de az utolsó sorok is a repülőn. Nem tudjuk, hogy mire kell nekik ennyi zokni…de nem is fontos, történetük első világbajnokságára készülnek! Bár azon kesereghetnénk, hogy a magyar válogatott túl sok csomagot visz magával… Izland egyébként az utolsó felkészülési meccsén 2-2-öt játszott Ghána ellen, első vb mérkőzését (sajnos) Argentína ellen játssza majd. Ha már menőség: Lionel Messiék a híres rockbanda, a The Rolling Stones magángépével érkeztek Oroszországba.

Mikor lesz az első meccsük?

2018. június 16. 16:00 (magyar idő szerint 15:00) Argentína – Izland

Peru – szerencsés szerencsétlenek

1982-es vb-re jutottak ki utoljára, most is rezgett a léc, de a szerencse ezúttal melléjük állt. Érdekes babona velük kapcsolatban, hogy mindig az a csapat búcsúztatta őket, akik később megnyerték az egész tornát. Szóval ez alapján, idén a C-csoportból kell kikerülnie a győztesnek, azaz Dánia, Ausztrália vagy Franciaország nyerhet. Peru legjobb játékosa Paoló Guerrero azonban nem lesz jelen a meccseken, mert korábban kokainozott. Eltiltást kapott, ami sajnos a vb időszakában is érvényben van.  A 25 éves Christian Cuevát azonban nagy reménységnek tartják, ő elvileg okozhat meglepetést.

Mikor lesz az első meccsük?

2018. június 16. 19:00 (magyar idő szerint 18:00) Peru – Dánia

Kapcsolódó Cikkek