EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb IV.kerület

Indul a Szigeti József sétány felújítása

Újpesten szokás szerint a nyár beköszöntével megkezdődnek a parkfelújítások. Indul a Szigeti József sétány első szakaszának rekonstrukciója, melynek során olyan lakótelepi közterületek újulnak meg, amelyek építésük óta, több mint 30 éve változatlanok voltak.

Ezen a területen 30 éve semmilyen felújítás nem volt


– Az elmúlt évek parkfejlesztései jól mutatják a városvezetés elköteleződését a természeti értékeink megóvása, megújítása, szépítése iránt. A szakmai vélemények mellett a felújítási ütemterv végleges kialakítását segíti a lakosság nyitottsága a közös gondolkodásra – nyilatkozta az ujpest.hu-n Ozsváth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője.
Mivel az újpestiek több fórumon is jelezték, hogy szükségessé vált a Szigeti József sétány megújítása, az önkormányzat pályázott, és nyert. A „Szigeti József sétány funkcióbővítő megújítása” címet viselő program a  főváros által kiírt TÉR_KÖZ pályázaton 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amelyet az önkormányzat közel 70 millió forint saját forrással egészít ki. A felújítás hosszú távú célja az autós forgalom és a gyalogos közlekedés közötti egyensúly megteremtése, valamint egy élhetőbb, természetközelibb, feltöltődésre alkalmas környezet kialakítása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.